szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államokban két évvel ezelőtt, egy közvélemény-kutatás alkalmával 41 évnek adódott az ideálisnak érzett életkor átlaga. A Marketing Centrum megismételte a kutatást, és kiderült: a magyarok ennél tíz évvel fiatalabbak szeretnének lenni.

Az amerikaiak szerint az ideális életkor – amikor, ha tehetnék, megállítanák az időt - átlaga 41 év. A Marketing Centrum április végén megismételte az amerikai Harris Interactive piackutató cég 2003-ban készült felmérését, amiből kiderül: az amerikai válaszadók jóval nagyobb valószínűséggel elégedettek a saját életkorukkal, mint a magyarok.

Az ideális életkor (átlag)
© Marketing Centrum
A legnagyobb különbséget a két nép között nyugdíjas korúak körében lehet tapasztalni: míg az amerikai nyugdíjasok 59 évesen állítanák meg az időt, addig a magyarok 36 évesen. Az eltérést nem nehéz megmagyarázni: míg az amerikai nyugdíjasok számára a nyugdíj többnyire a jólétet és sok szabadidőt, addig a magyaroknak inkább a szegénységet jelenti.

Habár a magyarok átlagosan 15 évet szeretnének fiatalodni, azért honfitársaink tizede éppen a jelenlegi életkorában állítaná meg az időt, és ez egyáltalán nem csak a 20 évesek vannak ezzel így. A felmérés ettől függetlenül is azt mutatta, hogy nemcsak a húszéveseké a világ. A megkérdezettek ötöde a 30 éves kort tartja ideálisnak, 15 százalékuk pedig negyvenévesen állítaná meg az időt. Végül azok aránya sem elhanyagolható (7%), akik visszakívánkoznak a boldog gyermekkorba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Az afrikai AIDS-övezetben 49 év az átlagéletkor

Fekete-Afrikában a lakosság átlagos fertőzöttsége a népesség 25 százalékát tette ki 2003-ban. A térség legérintettebb országa Szváziföld, ahol a lakosság 38,8 százaléka HIV-fertőzött.

Tech

Életkorunkat is felismeri majd a számítógépünk

Elkészült annak a személyi számítógépnek a prototípusa, amely a felhasználó kézcsontjából képes megállapítani az illető életkorát. A hardver költsége közel 25 dollár, a készülék kereskedelmi forgalmazására várhatóan néhány hónap múlva sor kerül - írja a Világgazdaság.

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt