szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP frakciója ezen a héten benyújtja javaslatát a választójogi törvény módosításáról – többek közt erről beszélt Gyurcsány Ferenc kedd reggeli rádióinterjújában, melyben azt is leszögezte: a kormány nem kíván változtatni a vatikáni szerződésen. A választási kampánnyal kapcsolatban kijelentette, a személyek elleni támadás megengedhetetlen.

Az MSZP frakciója ezen a héten benyújtja javaslatát a választójogi törvény módosításáról - mondta a miniszterelnök. Egy javaslat nem attól jó vagy rossz, hogy elfogadják vagy sem, hanem tartalma alapján - közölte Gyurcsány Ferenc az előző nap felvett interjúban arra a felvetésre, hogy a kisebbik kormánypárt nem támogatja a kezdeményezést. Úgy látja, hogy az emberek jobban szeretik a politikában a sokszínűséget, mint a kétszínűséget. "Nem titkolom, azt szeretném, ha ösztönzőket építenénk be itt is a rendszerbe, hogy nagyobb esélye legyen, hogy több párt jut be a parlamentbe"- mondta.

Fenntartják a vatikáni szerződést

A kormánynak van hivatalos politikája, amely a kormányprogramon nyugszik - közölte Gyurcsány Feren, hozzátéve: ebben az áll, hogy fenntartják a vatikáni szerződést. Úgy fogalmazott: "Hogy egyébként valamelyik párt valamelyik politikusa ehhez képest mond eltérő véleményt, tekintsük a szabad véleménynyilvánításnak". Hangsúlyozta: ő nem ismer olyan kezdeményezést, amely mögött az SZDSZ testületként, pártként ott állna, amely eltérne attól, amit a kormány vall.

„A személyek támadása megengedhetetlen a kampányban”

"A kritikai kampánnyal, ahol a tartalmat, a magatartást, a politikát kritizálják, azzal egyetértek és kívánatosnak tartom, a személyek támadását viszont megengedhetetlennek" - közölte a kormányfő a Magyar Rádióban.

Arra a kérdésre, hogy MSZP-s hirdetésként újságokban szélkakasként tüntetik fel Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, kifejtette: érdemes megkülönböztetni, amikor egy személyt bántanak, és ha egy személy vagy párt politikáját teszik vita tárgyává. A szocialista párt hirdetése ez esetben arról szól, hogy emlékeztessék a választókat: a kötelező sorkatonaságról, az általános forgalmi adó csökkentésről, a Fészekrakó programról hónapokon belül változtatta meg véleményét a Fidesz - mondta.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

SZDSZ: a vártnál nagyobb felháborodás Gyurcsány javaslata miatt

A miniszterelnök választójogi törvénymódosító javaslatának volt olyan üzenete is, hogy az SZDSZ-nek nincs esélye bekerülni a parlamentbe a jövő évi választásokon - mondta Kuncze Gábor, a párt elnöke egy szombat reggeli televíziós műsorban. Kuncze szerint az SZDSZ-en belül sokkal nagyobb felháborodást váltott ki a javaslat, mint azt előzetesen gondolta.

MTI Itthon

Gyurcsány nem akar Párizst

Mintegy harmincmilliárd többletforintot szán a kormány a költségvetési tervezet tartalékából három szociális és az önkormányzatokat érintő területekre - közölte a miniszterelnök egy mai sajtóbeszélgetésen.

A HVG munkatársa kapta a Tarnói Gizella-díjat

A HVG munkatársa kapta a Tarnói Gizella-díjat

Koronavírus: a szenteltvíztől is óvakodni kell

Koronavírus: a szenteltvíztől is óvakodni kell

Gond van a Galaxy S20 Ultra kamerájával, de a Samsung már dolgozik a megoldáson

Gond van a Galaxy S20 Ultra kamerájával, de a Samsung már dolgozik a megoldáson