szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A csütörtök kora délutáni felszakadással, erős széllel érkezett viharban kidőlt fák, az útra zuhant ágak lassítják, néhol pedig akadályozzák a forgalmat a 6-os és a 7-es főút több Fejér megyei szakaszán. Országszerte fennakadások, forgalomkorlátozások vannak.

A fák, ágak eltávolítását a vihar csitultával azonnal megkezdték, de az érintett útszakaszon a forgalom lelassulására kell a gépkocsivezetőknek számítaniuk – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ennek ellenére nem lehet haladni a 6-os főút Baracs-Kiapostag közötti szakaszán, valamint a 7-es főút egyes szakaszain.

A kidőlt fák, hatalmas ágak akadályozzák a forgalmat a 7-es főút Polgárdi belterületén áthaladó, a Polgárdi-Lepsény, Kisláng-Polgárdi, valamint a Tác-Szabadbattyán közötti szakaszán, valamint a 63-es főút Aba- Székesfehérvár közötti szakaszán is.

A tomboló szél megbontotta a székesfehérvári idősek otthonának a tetőzetét. Az egyik sarokról lesodorta a cserepeket, de szerencsére csak a padlás egy kis része ázott be. A hirtelen lezúduló csapadékot nem győzik elnyelni a csatornák, Székesfehérvár egyes utcáin bokáig érő áradatban gázoltak az autók és a gyalogosok.

Jelentős károkat okozott Veszprém megyében is a csütörtökön átvonuló vihar; fák dőltek ki Tapolca, Sümeg térségében és Veszprém, Balatonfűzfő környékén házakra, autókra és utakra. Sümeg és Bazsi község között 15 fa dőlt rá az útra, a forgalom hosszabb időn át szünetelt, illetve más útvonalra kényszerültek az autósok, de állt a forgalom útra zuhant fa miatt Tapolca és Balatonederics között is.

Vasút
Gondot okoz a Dunántúlon a viharos szél a vasúti közlekedésben; a legtöbb késés a dél-balatoni vasútvonalon várható, ahol fák dőltek a sínekre s jelenleg szünetel a vasúti közlekedés - közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
 
A Budapest-Siófok-Nagykanizsa-Keszthely vasútvonalon az átvonuló vihar fél egy óta okoz gondot a vasúti közlekedésben. Több helyen fa dőlt a felső vezetékre, a vasúti pályára, s nincs áram a vezetékrendszerben. Emiatt jelenleg Fonyód és Szabadbattyán között állnak a vonatok – közölte a MÁV
 
A Dombóvár-Gyékényes vasútvonalon, Kaposvárnál ugyancsak fa dőlt a pályára, szintén kidőlt fa akadályozza a vonatok haladását Székesfehérvár és Aba-Sárkeresztúr között.

Komoly késésekkel kell számolni, miután eltávolítják a kidőlt fákat a vasúti pályatestről dízelmozdonyok továbbíthatják a vonatokat, s a felső vezetéket is helyre kell állítani. Mindezek a munkák akár egész délután is eltarthatnak – jelezte a MÁV szóvivője.

Nagydorog és Bikács között egy vasúti sínekre dőlt fának ment egy helyközi motorvonat, két személy megsérült. A baleset helyszínére vonultak a paksi tűzoltók és a megyei katasztrófavédelem veszélyhelyzet-felderítő csoportja. A sérültek állapotáról egyelőre nem adtak bővebb tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Háromszor annyian halnak meg otthoni balesetben, mint az utakon

Háromszor annyian halnak meg otthoni balesetben, mint az utakon

Lajos Tamás: Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, ezt a pár diákot, aki ott randalírozik

Lajos Tamás: Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, ezt a pár diákot, aki ott randalírozik