szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azonnal lemondott képviselői mentelmi jogáról a helyszínre érkező rendőrök előtt Medgyasszay László kereszténydemokrata képviselő, aki szabályos előzés közben elütött egy motorkerékpárost még szombaton Csorna térségében - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szóvivője.

Halász Zsuzsa elmondta: az országgyűlési képviselő a rendőrök kérésére azonnal megfújta a szondát, ami negatív eredményt hozott, azaz Medgyasszay László nem fogyasztott alkoholt. Ennek ellenére a képviselő közölte: aláveti magát a vérvizsgálatnak is. A rendőrség erre azonban nem tartott igény, hiszen a szonda egyértelmű eredményt mutatott - tette hozzá a párt szóvivője.

A baleset részleteiről a szóvivő elmondta: a képviselő a 85-ös főúton szabályos előzésbe kezdett, amikor a manőver közben balra kivágott elé egy motoros. Bár Medgyasszay László megpróbálta az ütközést elkerülni, a motoros féktávon belül vágott elé, így nem lehetett elkerülni a karambolt.

Halász Zsuzsa közölte: Medgyasszay László annak ellenére, hogy nem hibás a férfi halála miatt, nagyon rossz lelkiállapotban van, megviselték a történtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyos büntetés várhat a brit telekommunikációs cégekre, ha Huawei-eszközt használnak

Súlyos büntetés várhat a brit telekommunikációs cégekre, ha Huawei-eszközt használnak

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Lassul a járvány terjedése a briteknél

Lassul a járvány terjedése a briteknél