szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány háromszorosan illegitim, mert megszegte a társadalmi szerződést, válságba taszította az országot és a két kormányzópárt is bűnrészes mindebben - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a mai nagygűlésen.

Mintegy húszezren érkeztek meg a budapesti Kossuth térre a keddi Fidesz-nagygyűlésen szónokló Semjén Zsolt beszédének kezdetére a Parlament elé.
A rendezvény az eddigi forgatókönyvekhez hasonlóan zenei programmal indult. A rendőrség a tömeg miatt lezárta az Alkotmány utcát. Az egyórás rendezvény vezérszónoka Semjén Zsolt, a KDNP pártelnöke és frakcióvezetője.

A két párt szervezett hazugsággal nyerte meg az országgyűlési választásokat, és ezért nem adhat felmentést, legitimitást Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek - hangoztatta Semjén Zsolt ellenzéki politikus a Fidesz nagygyűlésén.
 
Semjén Zsolt szólt arról is, hogy a médiának az a része, amit ő "lakájmédiának" nevezett, bűnrészes, részt vállal az igazság elleplezésében. A lakájmédia arra törekszik, hogy elleplezze a gondolatokat és az igazságot. A Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című műsorában, mert - mint fogalmazott - olyan mélységbe jutott a tévé, amihez már nem tudnak asszisztálni. A beszédnek ezen a pontján a tömeg hosszasan éljenezte a Hír TV-t.
 
Semjén Zsolt szerint Gyurcsány Ferenc arról akarja meggyőzni az országot, hogy "a szélhámosság bátorság, az árulás hazafiság, az ország csődbe vitele pedig haladó kormányzás". A tüntetők erre többször skandálták, hogy "Börtönbe! Hazaáruló! Gyurcsány, takarodj!"
 
A szerdai Fidesz-nagygyűlés vezérszónoka - mint elhangzott - Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő lesz.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Navracsics a Kossuth téren támadta Gyurcsányt

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője "rendkívüli sajtótájékoztatót" tartott vasárnap délután a Kossuth téri színpadon. Beszédében a frakcióvezető a kormányfőt támadta.

MTI/hvg.hu Itthon

Ma már kevesebben a Kossuth téren

Tízezernél kevesebb ember érkezett a hétfői Fidesz-nagygyűlés kezdetére a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre, s a rendezvény végére nagyjából húszezres lett a tömeg. A mai szónok, Kövér László szerint az MSZP "a hatalmat csalással megszerző bűnszövetkezet". A hvg.hu tudósítója a helyszínen járt.

MTI Itthon

Hétfőn már fél 11-kor zárt a Kossuth tér

Kevéssel hétfőn este fél tizenegy után alig száz ember maradt a fővárosi Kossuth téren, a szónoklatok befejeződtek, a még színpadra lépő emberek kitartásra buzdították a téren maradókat.

MTI Itthon

Parlamenti bizottságot akarnak a Kossuth tériek

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nyílt levelet juttat el a parlamenti pártok vezetőinek és a köztársasági elnöknek, amelyben arra kérik a címzetteket, hogy hívjanak össze parlamenti bizottságot és tartsanak vitanapot a hatóságoknak a "forradalomban" játszott jogsértő szerepéről - közölte a Kossuth téren Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője.

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában