szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Különösebb hírverés, előzetes tájékoztatás nélkül szerdán megkezdte munkáját a 4-es metró második alagútfúró szerkezete.

Horváth Éva, a BKV 4-es metró programigazgatóságának szóvivője elmondta, hogy április 3-a óta az első fúrópajzs mintegy 61 métert haladt előre. A fúrószerkezetek az első 300 métert próbaüzemben teszik meg, ezért ilyenkor csak napi 10-12 métert haladnak.

A szóvivő tájékoztatása szerint nincs csúszás az alagútfúrásnál, ezért kötbér fizetése sem esedékes. Hozzátette, hogy az első alagútnak az ütemterv szerint a Tétényi útnál szeptember 3-ig kell elérnie az első állomást.

A BKV kommunikációs igazgatója a hét elején még azt nyilatkozta, hogy a jövő héten indul a második fúrószerkezet. Horváth Éva ennek kapcsán megjegyezte, hogy a jövő héten tartanak majd egy olyan sajtónapot, ahol az érdeklődők közelről is megtekinthetik az alagutak fúrását. Az első fúrópajzs megindulásakor, április 3-án a főváros vezetői azt közölték, hogy három hét múlva indul a második alagútnak a fúrása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hiába mondja Demszky, nincs döntés a metróról

Az európai unió több illetékese is cáfolja Demszky Gábor pénteki kijelentését, miszerint a kohéziós alapból biztosan támogatják a 4-es metrót. A projektről nemhogy döntés nincs, de a dokumentációt még be sem adták - olvasható a Népszabadságban.

MTI Itthon

Rajzold le a 4-es Metrót!

A DBR Metró Projekt Igazgatóság rajzpályázatot hirdet kisiskolások számára Barátom a Metró címmel, és egyúttal lehetőséget biztosít arra, hogy felső tagozatos osztályok ellátogassanak az Etele téri Információs Központba.