szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság a múlt héten csütörtökön őrizetbe vett alsóörsi postásnőt; a sikkasztás bűntettével gyanúsított Cs. Zoltánné szabadlábon védekezhet - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 44 éves postásnő még november 27-én tűnt el az észak-balatoni településről, magánál tartva az alsóörsi nyugdíjasok járandóságát, 520 ezer fointot, valamint telefonkártyákat és sorsjegyeket - mondta Dániel-Tóth Zoltán. A szóvivő utalt arra, hogy a postásnő két hétig az osztrák fővárosban, Bécsben és környékén tartózkodott, majd december 12-én Sopronban bukkant fel, ahol a rendőrök egy panzióban őrizetbe vették.

Az asszony ellen már korábban feljelentést tett már a Magyar Posta, ugyanis idén két alkalommal sem tudott elszámolni 100-100 ezer forinttal. A november 27-én magával vitt pénzből pedig csak 100 ezer forint maradt meg. A postásnő az 520 ezer forintot Bécsben euróra váltotta át - jegyezte meg Dániel-Tóth Zoltán.

A rendőrség sokáig nem zárhatta ki azt sem, hogy az asszony esetleg bűncselekmény áldozata lett, ezért nagy erőkkel és komoly technika bevetésével is keresték; a kéthetes kutatás több millió forintba került a rendőrségnek. Az eljárás során indítványozzák az asszony elmeorvos-szakértői vizsgálatát is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sikkasztás miatt őrizetbe vették a postásnőt

Sikkasztás bűncselekményének alapos gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség a november 27-én lakóhelyéről eltűnt alsóörsi postásnőt; a 44 éves asszony december 13-ig Bécsben és környékén tartózkodott

MTI Itthon

Épségben előkerült a postásnő

A 44 éves asszony maga jelentkezett a rendőrségen, majd távozott a családjához. Az ügy részleteiről csak a péntek délelőtti rendkívüli sajtótájékoztatón számolnak majd be.

"Nem ijesztenek ránk. Nem félünk” - tömegek emlékeztek a lefejezett tanárra

"Nem ijesztenek ránk. Nem félünk” - tömegek emlékeztek a lefejezett tanárra

Nagy a tét, szavazzon: melyik faj legyen az év hala?

Nagy a tét, szavazzon: melyik faj legyen az év hala?

Pálos Gergely: Nem az SZFE megújításáról van szó, hanem az elpusztításáról

Pálos Gergely: Nem az SZFE megújításáról van szó, hanem az elpusztításáról