szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Azt azonban nem árulta el, hogy a Fidesz-kormány mennyi pénzt költött tanulmányokra.

A kormány arról beszél, hogy megszorításokra van szükség, mert nincs pénz, sajnos azonban azt látjuk, hogy pénz van, csak értelmetlen célokra költik - fogalmazott az ellenzéki képviselő, aki szerint ezek a "luxustanulmányok" nem szolgálták az ország érdekét, ezektől nem lett jobb az ország sorsa. A fideszes politikus két héttel ezelőtt írásbeli kérdéssel fordult a minisztériumokhoz, hogy megtudja, 2002 óta mennyi pénzt fizettek ki külső cégeknek tanulmányokra.

Eszerint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 890 milliót, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 761 milliót, az Egészségügyi Minisztérium 220 milliót, a Külügyminisztérium 45 milliót, a Honvédelmi Minisztérium 96 milliót, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 71 milliót, a Pénzügyminisztérium 136 milliót, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 477 milliót, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 70 milliót, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pedig 55 milliót költött tanulmányokra - sorolta Ágh Péter. Mint mondta, az oktatási minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal nem küldte el az összesítést, ők több időt kértek a válaszhoz.

Arra a kérdésre, hogy az Orbán-kormány mennyit költött négy év alatt tanulmányokra, Ágh Péter a konkrét számok ismertetése helyett azt mondta: nem lehet összehasonlítani egy olyan időszakot, amiben az első intézkedés a tandíj eltörlése volt, egy olyan időszakkal, amikor bevezették a tandíjat. 

Az Orbán-kormány ideje alatt Magyarország a régió vezető gazdasági és politikai hatalma volt, mostanra viszont sereghajtó lett - tette hozzá a fideszes képviselő. Megismételte, hogy szerinte az elmúlt öt évben készült tanulmányok nem javították az ország helyzetét. Szavai szerint ezzel szemben az Orbán-kormány idején gazdasági növekedés volt, és jobban ment az ország szekere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától

Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától