szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zuschlag János volt szocialista politikust ügyvédje szerint még az első tárgyalást megelőzően valószínűleg visszaszállítják Kecskemétre az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetből.

A kecskeméti intézmény egy részét azért kell kiüríteni ideiglenesen, mert a zárkaajtókat cserélik - közölte Kovács Klára, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A munkálatok idejére a fogvatartottak egy részét - köztük Zuschlag Jánost is - másik, környező büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják - derült ki a szóvivő írásos válaszából.

Kovács M. Gábor, Zuschlag János ügyvédje elmondta, ügyfelétől értesült az átszállításról. Hozzátette, valószínűnek tartja, hogy még az első tárgyalást megelőzően visszaszállítják védencét Kecskemétre.

A bírósági perre szóló idéző szerint október 8-án kezdődik a tárgyalássorozat, december 11-ig összesen húsz tárgyalási napot tűzött ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Fodor Endre bíró.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Zuschlag-ügy: a pályázatok elbírálásáról vallott Szilvásy

A pályázati rendszer működését, a pályázatok elbírálásának rendjét ismertette az ügyészekkel a Zuschlag-ügyben tett tavaly szeptemberi tanúvallomásában Szilvásy György, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 2002-2003 közötti közigazgatási államtitkára. A jelenlegi titokminiszter vallomását magától az érintettől kapta meg az MTI.

Vélemény

Honnan tudott Zuschlag 50 milliót visszafizetni?

A Zuschlag János és társai ellen folyó eljárás egyik legérdekesebb kérdése, hogy honnan volt – lehetett – a szocialista politikusnak ötvenmillió forintja, amelyet a kár enyhítéseként beadott az ügyészségre, hiszen Zuschlag vagyonát az adóhivatal zár alá helyezte.

MTI Itthon

Zuschlag-ügy: Gyurcsány tanúvallomása

Gyurcsány Ferenc mindössze egyszer beszélt Zuschlag Jánossal a szocialista politikus büntetőügyéről, amikor azt tanácsolta neki, hogy ne fusson fűhöz-fához, mert azzal teszi a legrosszabbat. Ez derül ki a kormányfő Zuschlag-ügyben tett tanúvallomásából.

MTI/hvg.hu Itthon

Zuschlagék bűnszervezetben csaltak a vád szerint

Vádat emelt az ügyészség Zuschlag János és 15 társa ellen; közülük az első rendű vádlottat és hét társát bűnszervezetben elkövetett csalással vádolják. A nyomozás ideje alatt az okozott 72 milliós kárból 60 millió már megtérült.

MTI Itthon

Kijelölték a Zuschlag-ügyet tárgyaló bírót

Fodor Endre bírói tanácsa fogja a Zuschlag János és 15 társa ellen indított bűnügyet tárgyalni, a tárgyalás várhatóan csak ősszel, a tízezer oldalt meghaladó terjedelmű nyomozati anyag áttanulmányozása után kezdődik.

MTI Itthon

Zuschlagék egyszerű trükkje

Zuschlagék trükkje nem volt túlságosan bonyolult, és a módszertanát jól jellemzi egyetlen példa - írja a legfrissebb HVG.

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t