szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Okirattal visszaélés vétsége miatt feljelentést tett a HospInvest Zrt. – jelentette be a cég alelnöke. A magyarázat: többen begyűjtik a dolgozóktól a személyre szóló munkaszerződéseket.

A HospInvest vezetőit és munkatársait arról értesítették a kórházi dolgozók, hogy a szerződéseket többen begyűjtik tőlük. Szabó Pál, a Kórházvédő Bizottság elnökének szekrényéből elő is került olyan munkaszerződés, amely nem az ő nevére szólt, erről jegyzőkönyv is készült – közölte Deák Gábor.

A cég azonnali nyomozás elrendelését kérte a rendőrségtől. Valóban érkezett a HospInvesttől feljelentés az Egri Rendőrkapitányságra okirattal visszaélés miatt – mondta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint. Egyelőre nem rendeltek el büntetőeljárást, hanem feljelentés-kiegészítés keretében gyűjtik az adatokat. Amennyiben úgy látják, valóban bűncselekmény történt, megindul a nyomozás.

A Heves megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Eközben 1300-ból több mint 900 dolgozó írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem kíván lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Az új miniszterhez fordulnak az egri kórház érdekképviseletei

Az új egészségügyi miniszterhez, Székely Tamáshoz fordulnak a Heves megyei Markhot Ferenc Kórház érdekképviseletei, amelyek szerint nincs érvényes, törvényes, hatályos szerződés az intézmény fenntartója, a megyei önkormányzat és a kórház működtetését pályázaton elnyert HospInvest Zrt között - mondta Szabó Pál, a Kórházvédő Bizottság elnöke csütörtöki egri sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Kétszázmilliós fejlesztés az egri kórházban

Kétszázmillió forint értékű informatikai és műszerfejlesztést hajtott végre az elmúlt időszakban az egri kórház a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, illetve saját forrásból - közölte az intézmény sajtószóvivője.

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az OGYÉI ellenőre szerint a kínai vakcina hatásosságát még vizsgálni kell

Az OGYÉI ellenőre szerint a kínai vakcina hatásosságát még vizsgálni kell

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték