szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét a médiahatóság napirendjére kerülhet a két országos kereskedelmi rádió koncessziójának meghosszabbítása, alig egy héttel azt követően, hogy a testület úgy döntött, elhalasztja az ősszel lejáró koncessziók megpályáztatását - értesült hétfőn az MTI.

Közlésük szerint az egyik tag javasolta a kérdés újratárgyalását, a javaslat indoklásáról csak annyit mondtak, minden tagnak joga kezdeményezni valamely téma napirendre vételét.
    
Arról, hogy ismét a testület elé kerüljön-e a téma, várhatóan jövő heti ülésükön voksolnak, és ha többséget kap a kezdeményezés, egy héttel később kerülhet terítékre az ügy. 
    
Január 8-i határozatával elhalasztotta a két országos kereskedelmi rádió - a Sláger és a Danubius - idén novemberben lejáró koncessziójának megpályáztatását az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).
    
Az MTI akkori információja szerint - kétharmados többséggel felkarolva a Fidesz által delegált Szalai Annamária javaslatát - úgy döntöttek: addig nem lépnek az ügyben, amíg az Alkotmánybíróság nem hozza nyilvánosságra a decemberi médiatörvény-módosítás normakontrolljának eredményét.
    
Majtényi László, az ORTT elnöke szerint "súlyos következményei" lehetnek a döntésnek, egyfelől azért, mert így elképzelhető, hogy a hatályban lévő műsorszolgáltatási szerződés lejártáig nem születik döntés e frekvenciák sorsáról, másrészt azért, mert így elmaradnak a koncessziós díjból származó bevételek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jövő héten megpályáztatják a Danubius és a Sláger frekvenciáját?

Akár a jövő héten - azaz napokkal a moratórium január elsejei lejárta után - kiírhatja a pályázatot a két országos kereskedelmi rádió, a Danubius és a Sláger frekvenciájára a médiahatóság, de a lépésre január végéig nagy valószínűséggel sor kerül - értesült az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) név nélkül nyilatkozó tagjaitól az MTI hétfőn azt követően, hogy az államfő aláírás helyett véleményezésre az Alkotmánybírósághoz utalta a pályázat nélküli újrázást lehetővé tévő törvénymódosítást.