szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg az ügyészség szerdán az erzsébetvárosi ingatlanügyben az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét.

A megalapozott gyanú szerint a gazdasági bizottság elnöke a vállalkozóval szándékegységben, az értékbecslő segítségével, szervezetten rendszeres haszonszerzésre törekedve, több ingatlan megvásárlásának a támogatása útján, 2003. és 2004. évben több hasonló bűncselekményt követett el - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A gazdasági bizottság előzetes letartóztatásban lévő elnökét, a szabad demokrata Gál Györgyöt a főügyészség jelenleg összesen csalással,  vesztegetéssel és magánokirat-hamisítással gyanúsítja.
   
A VII. kerületi önkormányzatnak a nyomozás eddigi adatai szerint a bűncselekmény-sorozattal összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg. A megalapozott gyanú szerint a gazdasági bizottság elnöke összesen 305 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól a közreműködésért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Hová vezetnek az erzsébetvárosi panama szálai?

Amilyen lassan indult, most annyira felgyorsult a nyomozás az erzsébetvárosi ingatlanbotrány ügyében. Két év után az utolsó pár hétben már a kilencedik személyt, – köztük a második politikust – gyanúsítják meg azzal, hogy közreműködött önkormányzati ingatlanok áron aluli eladásában. Lista a gyanú szerint az ingatlanügyekbe belekeveredett magyar és offshore cégekről, valamint tulajdonos-ügyvezetőkről.

MTI Itthon

Frakcióvezetők vizsgálják az erzsébetvárosi ingatlanbotrányt

A négy helyi frakcióvezetőből álló grémium vizsgálja a VII. kerületi önkormányzat ingatlan-elidegenítési gyakorlatát és a gazdasági bizottság ilyen irányú tevékenységét, s a képviselő-testület hétfői döntése értelmében esetlegesen javaslatot tesz a gyakorlat és a bizottság működésének megváltoztatására.

MTI Itthon

Előzetesben az erzsébetvárosi ingatlan-értékbecslő

Az erzsébetvárosi ingatlanügyben a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte azt az ingatlan-értékbecslőt, akit csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak - közölte a pénteki Népszabadsággal Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.