"Ez egy költséges hobbi" - minőségre vált-e a Balaton?
Nem érdemes visszasírni a keletnémet turistákat, nem térnek vissza a boldog nyolcvanas évek a Balatonon, mert radikálisan megváltoztak az üdülési szokások. A turisták ma már a különleges helyeket, a speciális ízeket, a minőséget keresik, és legfeljebb pár napig maradnak egy helyben. A Top 10-be először 2009-be bekerült balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosát arról kérdeztük, lehet-e a Balatonból Garda tó, amely pár év alatt vált Európa egyik gasztronómiai központjáva. Csapody Balázs optimista, bár szerinte egyelőre a gyors hasznonra utazó vendéglátos az úr a magyar tengernél, aki ráadásul rövid távú érdekei miatt évről évre szűkíti a nyaralási szezont.
A New York-i Közkönyvtár kiállítása bemutatja, hogyan vált egy nagyváros lapja nemzetközi tényezővé. A magazin egy évszázad alatt öt főszerkesztőt fogyasztott el, Adam Gopnik, a lap főmunkatársa néggyel is dolgozott.