szerző:
K.Á.
Tetszett a cikk?

A helyi lap főszerkesztőjének állásába került Szekszárdon, hogy le merték írni a Hadházy nevet. Pedig nem is a trafikmutyiról beszámoló volt fideszes képviselőről, hanem az édesapjáról volt szó, akivel interjút kellett volna készíteni, de inkább a rovatot is megszüntették. A polgármester a csütörtöki közgyűlésen nem cáfolta Hadházy állításait, csak azt mondta: a képviselő személyes harcot folytat.

Lemondásra szólította fel Horváth István fideszes polgármestert a szekszárdi közgyűlés csütörtöki ülésén Hadházy Ákos önkormányzati képviselő, aki azzal szerzett országos hírnevet, hogy nyíltan beszélt arról: politikai döntések születtek a trafikpályázatok ügyében. A korábban fideszes, de a kormánypártból június végén kilépett képviselő azért interpellálta a polgármestert, mert az leváltotta a helyi lap vezetőjét, és megszüntetett egy rovatot is, hogy ne jelenhessen meg benne a Hadházy név.

A Szekszárdi vasárnap című, a város által kiadott hetilapban legalább egy évtizede futott az Érdekli? Bemutatjuk! interjúsorozat, amelyben helyben ismert embereket szólaltattak meg, és mindig az adott interjúalany mondta meg, hogy kivel készüljön a következő beszélgetés. A július 7-én megjelent számban Kocsisné Hangonyi Juditot, az Edutop Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóját kérdezték, aki az interjú végén Hadházy Árpádot, a trafikügyet helyi szinten kirobbantó Hadházy Ákos édesapját ajánlotta a szerző figyelmébe (ezen a linken, a 9. oldalon találja az interjút).

©

Megszűnt a rovat is

A nyári szünet után, az augusztus 11-én megjelenő következő számban nem volt Hadházy-interjú, megjelent azonban egy rövid írás Cser Ildikó főszerkesztő távozásáról (ezen a linken, a 2. oldalon található). Szekszárdi források szerint Cser egy ideje már csak formálisan volt főszerkesztő, a gyakorlatban Fekete László, a polgármester korábbi titkára, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának tagja szerkesztette a lapot. Horváth az interjú miatt őt elküldte (erről Fekete többeknek beszámolt a Tolnai Népújság szerkesztőségében), a lap élére pedig ideiglenesen Szepesi László rádiós újságírót állította.

Mivel Szepesi csak ideiglenesen vállalta a főszerkesztői feladatokat, mást pedig nem találtak a posztra, Fekete László mégis visszakapta az állást, az augusztus 25-diki számban már ő szerepel az impresszumban, mint felelős szerkesztő. Valahogy persze meg kellett oldani azt is, hogy ne jelenjen meg a polgármesternek nem tetsző, de már beharangozott Hadházy-interjú. Az augusztus 25-diki számban végül megjelent egy interjú, ami a felvezetés szerint az Érdekli? Bemutatjuk! sorozat „utolsó része” volt, de az interjúalany nem Hadházy Árpád volt, hanem a megyei kormányhivatal igazságügyi szolgálatának egyik munkatársa (ezen a linken, a 7. oldalon olvasható).

„Az ügyet lezártnak tekintem"

Hadházy Ákos a csütörtöki közgyűlésen azt mondta: nyilvánvaló a cenzúra, csak azt nem érti, miért volt rá szükség. „Gyűlöli az édesapámat, vagy fél a Hadházy névtől?" – kérdezte a polgármestertől, akit lemondásra szólított fel. A volt fideszes képviselő szerint ugyanakkor jövőre mindenképpen véget fog érni Horváth pályafutása, ha az emberek elhiszik, hogy a fülkében nincs félnivalójuk.

Horváth István válaszában nem cáfolta Hadházy kijelentéseit, hanem azt mondta: nem tudja interpellációként kezelni az elmondottakat, mert nem a város ügyeiről szólt, hanem Hadházy folyamatos önigazolási próbálkozásairól, illetve személyes harcáról. „Részemről az ügyet lezártnak tekintem" – mondta a polgármester, akinek válaszát a képvielő nem fogadta el, de a közgyűlés többsége igennel szavazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Áron Itthon

Árulózással fedi fel magát a szekszárdi trafikhálózat

A szekszárdi trafikmutyik egy újabb fejezete sejlik fel egy facebookos szócsata mögött. A trafikügyet leleplező volt fideszes képviselőt a megyei iparkamara egyik tisztviselője árulónak minősítette, miközben kiderült, hogy ő maga is nyithatott két trafikot a városban. Csendestársa ráadásul az a vállalkozó, akit korábban az önkormányzat 200 millió forinttal segített ki, és akinek a polgármesterrel közös cége privatizált egy Volán-telephelyet.

hvg.hu Itthon

"Elkötelezett jobboldalinak kell lenni" – itt a hangfelvétel a trafikmutyiról

Már az ügyészségnél van az a hangfelvétel, amely bizonyítja, hogy Szekszárdon a Fidesz helyi képviselői döntöttek a trafikpályázatokról. A hatóságnak a hét végéig kell döntenie, elindítja-e a nyomozást a trafikmutyi ügyében. A hangfelvételből bemutatunk néhány részletet, az érzékeny személyes adatok nélkül.

MTI Itthon

Meggyűlt az LMP baja a szekszárdi polgármesterrel

Az LMP a Tolna Megyei Kormányhivatalhoz fordul, mert a párt társelnöke, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere megtiltotta neki, hogy konzultáljon az önkormányzat munkatársaival. Horváth István csúsztatásnak nevezte Szél Bernadett állítását.

Kovács Áron Itthon

Egy autómosó maradt Szekszárd kétszázmilliós üzletéből

Egy vitatott értékű telek Pécsen, és az azon álló autómosó – ennyi hozadéka lett annak az üzletnek, ami 200 millió forintjába került Szekszárd városának. A terv eredetileg az volt, hogy segítsenek hitelhez jutni a helyi vállalkozóknak, de a négy jelentkezőből három egyetlen cégcsoporthoz tartozott, amelynek tulajdonosa ráadásul a polgármester barátja és üzlettársa, akivel még egy Volán-telephelyet is együtt privatizáltak.