szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Nem járt a metró a Deák tér és az Örs vezér tere között. Az utasokat az alagúton keresztül kísérték a Keleti pályaudvar felé, ahol üdítővel várták őket. Személyi sérülés nem történt. Reggel a Délitől a Deákig szünetelt a közlekedés.

Műszaki okok miatt nem járt a 2-es metró Budapesten az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között – közölte a BKK szerda délután. A forgalom szerda délután nem sokkal öt óra előtt indult újra. A Metróért Egyesület szerint a problémát az okozta, hogy valami beszorult az áramszedő alá.

A szerelvény két állomás között lett mozgásképtelen, az utasokat leszállították a metróról és az alagúton keresztül kísérték a Keleti pályaudvari állomásra.

A BKK tájékoztatása szerint negyven utast kellett kimenteni, akiknek a testi épsége nem volt veszélyben. Személyi sérülés nem történt.

A BKV azonnal intézkedett és a katasztrófavédelem bevonásával 20-25 perc alatt a homlokmenekítő ajtókon keresztül szabályozottan, gond nélkül leszállították az utasokat a járműről és kisegítették őket az állomásra. A BKK forgalomirányító kollégái ásványvízzel, üdítővel látták el az utasokat.

A meghibásodás miatt a 2-es metró vonalán az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér állomások között összesen 44 pótlóbusz közlekedik. A hiba kivizsgálását a BKV a járművet gyártó Alstom bevonásával azonnal elkezdte. Közleményükben arra is kitérnek, hogy a 2-es vonalon közlekedő metrószerelvények nem teljesen azonosak a pénteken induló új, 4-es vonalon közlekedő járművekkel.

Reggel fél 8 előtt a Déli pályaudvartól a Deák térig jártak pótlóbuszok, mert a Batthyány téren műszaki hibát észleltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült

Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i