szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pásztor Albert hétfőn jelentette be: a Debreceni Ítélőtábla szerint ő független polgármesterjelölt. A miskolci Fidesz szerint amit Pásztor Albert megpróbált győzelemként beállítani, azzal csúnyán lyukra futott, ugyanis az ítélőtábla szerintük ugyanazt állapította meg, mint a Miskolci Választási Bizottság, vagyis azt, hogy nem független jelölt.

A Fidesz miskolci frakcióvezetője szerint Pásztor Albert "az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület közös polgármesterjelöltje Gyurcsány Ferenc embere". Kiss János közleményében arra reagált, hogy Pásztor Albert hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be: a Debreceni Ítélőtábla döntött, a miskolci városvezetés és a települést vezető pártok vesztettek, "az ítélőtábla szerint ugyanis független polgármesterjelölt". Közölte, nem tagja egyetlen pártnak sem, és nem is befolyásolják pártok, egy dolog fontos számára: Miskolc és a miskolciak érdeke. Hozzátette, sosem tagadta, hogy a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület mellett politikai pártok is támogatják. 

A Fidesz miskolci frakcióvezetője az elhangzottakra reagálva közleményében úgy fogalmazott, a Debreceni Ítélőtábla végzésében állást foglalt Pásztor Albert polgármesterjelölt ügyében, amit Pásztor Albert megpróbált győzelemként beállítani, mondván, a bíróság megállapította, hogy ő független jelölt.    

©

Kiss János hozzátette: bár Pásztor Albert "szereti magát jogászként is definiálni, ezúttal csúnyán lyukra futott, és összekeverte a szezont a fazonnal", mert az ítélőtábla éppenséggel ugyanazt állapította meg, mint a Miskolci Választási Bizottság, vagyis azt, hogy Pásztor Albert nem független jelölt, annyival kiegészítve azonban, hogy az óriásplakátokon feltűnő pártlogók elárulták a valóságot, és így senki sem vehette komolyan, hogy tényleg független lenne.    

"Pásztor Albert megkapta a második papírját is arról, hogy nem független" - írta a fideszes politikus. Közölte: a lényeg továbbra is az, hogy - papírral vagy papír nélkül - Pásztor Albert igazából Gyurcsány Ferenc embere, és azokat a bukott embereket akarja visszahozni a hatalomba, akik egyszer már tönkretették Miskolcot.    

A miskolci helyi választási bizottság korábbi, szeptember 23-i határozata szerint Pásztor Albert polgármesterjelölt nem független, hanem jelölőszervezetek által állított jelölt. A bizottsághoz egy magánszemély nyújtott be kifogást: fényképekkel, politikai reklámfilmmel illusztrálta: megtévesztik a miskolci választópolgárokat azzal, hogy Pásztor Albert azt állítja, független jelölt. A Debreceni Ítélőtábla mostani végzésében azt írta, hogy megváltoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság határozatát, és a kifogást elutasította. 

A bíróság szerint az, hogy a kifogásolt kampányeszközökön a polgármesterjelölt szó előtt a független jelző szerepel, a szintén feltüntetett jelölő szervezeti megjelölés nélkül nem értékelhető. A kampányidőszakában a kampányeszközök tartalmaként a független jelöltség az ítélőtábla szerint sem érhető másként, minthogy a jelöltet nem jelölő szervezet állította. Azonban annak tükrében, hogy Pásztor Albert plakátjain, illetve reklámjaiban a jelölőszervezeteket is megjelenítették, nem lehet a választók megtévesztésére alkalmas valótlan tényközlést tulajdonítani a kampányeszköz tartalmának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Egy halott, 17 sérült egy buszbalesetben Gödöllőnél

Egy halott, 17 sérült egy buszbalesetben Gödöllőnél

Gulyás: Ha valaki nem bízik meg a vakcinában, választhat másikat

Gulyás: Ha valaki nem bízik meg a vakcinában, választhat másikat