szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Migránsok és menekültek, Európa és Magyarország "megvédése", CSOK – ezekről biztosan beszélni fog tizennyolcadik évértékelőjében Orbán Viktor. De vajon mit mond a tanárlázadásról és az egészségügy tragikus állapotáról? És mit szólnak ehhez a Várkert Bazárhoz vonuló ellentüntetők?

1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Döntsenek az emberek

Azért lesz kvóta-ellenes népszavazás Magyarországon, hogy Brüsszelben is lássák, hogy az állampolgárok nem állnak a "holdkóros bevándorláspolitika" pártján.

Amennyi pénzt az Unió küldött, annyit el is vittek a nyugati cégek

Orbán szerint ezért semmivel nem tartozunk az EU-nak.

"Magyarországon nem fognak bandák vadászni a feleségeinkre és a leányainkra!"

Orbán a fenti mondat mellett újra előadta a héten a Bildnek adott interjúban elmondottakat: nem akarunk antiszemitizmust, terrorizmust és homofóbiát importálni a menekültekkel együtt.

"Brüsszelt meg kell állítani!"

Orbán egy másik harcmezőről kezdett beszélni, ahol a diplomácia eszközeivel kell felvenni a kesztyűt.

A miniszterelnök szenvedélyesen érvelt a kötelező betelepítési kvóta ellen: szerinte frontvonal alakult ki ezügyben a tagállamok között.

Magyarország szuverén ország!

Ahová csak az léphet be, aki engedelmeskedik az egyenruhásainknak - mondta Orbán. Aki kilátásba helyezte, hogy akár Szlovéniától Ukrajnáig fogunk védekezni, ha kell.

A Balkán harapófogóba került

A görögök tolják a migránsokat, északról pedig lezárulnak a határok.

A helyzet menedzselése sokba kerül Magyarországnak, a minisztrelnök már sok katonát ki is vezényeltetett Csongrádba és Baranyába.

Tavaszi szél vizet áraszt

De felduzzasztja a menekültek áradatát is - vont ízléses párhuzamot a miniszterelnök.
©

Zúg az Orbán, takarodj!

És ehhez elég, hogy egy egyetemi oktató, Ring Éva kapjon szót, aki a stadionokra fordított milliárdokat állította szembe az oktatás és az egészségügy hiányaival. Mint mondta, a második világháború alatt több szabadalmat adtak be, mint most. "Így áll a kormány az innovációval."
©

Egy helyben rögtönzött nemzeti konzultációval Ring az MNB nyereségét és a stadionok forrásait átcsoportosítaná az oktatásra és az egészségügyre.

"Az igazi baj Európán belül van."

Embercsempészek, jogvédők és európai csúcspolitikusok bizarr koalíciójáról beszélt Orbán: szerinte ezek a csoportok szállítják Európába szervezetten a migránsokat.

A segítségnyújtás legfontosabb törvénye

Hogy ahol segítenek, oda mennek a szegények. Orbán szerint ennek a belátása nem azt jelenti, hogy kő van a szíve helyén, csak azt, hogy nincs kő az agya helyén.
1 2 3 4 5 6

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Felvette a NASA űrszondája, mi történt 321 millió kilométerre a Földtől

Videó: Felvette a NASA űrszondája, mi történt 321 millió kilométerre a Földtől

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol

Ritkán látott 625 lóerő: limitált szériás BMW X5 M és X6 M érkezett

Ritkán látott 625 lóerő: limitált szériás BMW X5 M és X6 M érkezett