szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

150 millió forint volt a feketepiaci értéke annak a kábítószernek, amelyet a rendőrök lefoglaltak. Az ügyben felbukkant még 56 millió forint értékű hamis 500 eurós bankjegy is.

Egy érdi házból bonyolította a drogkereskedői és pénzhamisítási tevékenységét a társaival egy 47 éves siófoki férfi. Az ügyükben a rendőrség most zárta le a nyomozást - írja a police.hu. Ennek során kiderült, hogy a gyanúsítottak 150 millió forint értékű droggal és 56 millió forint értékű hamis 500 euróssal üzleteltek.

A kábítószert és a hamis 500 eurós bankjegyeket Nyugat-Európából csempészték be Magyarországra. A házkutatás során összesen 6,9 kilogramm kábítószert (kokaint, amfetamint és MDMA-t), annak hígításához és porciózáshoz szükséges anyagokat és eszközöket, mérleget, valamint 228 darab hamis 500 eurós bankjegyet találtak és foglaltak le a rendőrök.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nyomozás során felderítették a hamis euró értékesítési vonalait is és öt olyan férfit azonosítottak be, akik a siófoki férfitől származó hamis bankjegyeket forgalomba hozták. A tatabányai lakosoktól összesen 93 hamis 500 euróst foglaltak le a nyomozók, a gyanúsítottak ezen túl 8 és fél millió forint névértékű hamis pénzt értékesítettek a komáromi megyeszékhelyen.

A vegyészszakértői vélemény szerint a nyomozás során lefoglalt kábítószerek hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának a 44,86-szorosa, feketepiaci értéke 150 millió forint. A nyomozás adatai szerint összesen 56 millió forint értékű hamis 500 eurós bankjegyet próbáltak meg értékesíteni, illetve forgalomba hozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Tíz fok sem lesz szerdán, keleten havazás is várható

Tíz fok sem lesz szerdán, keleten havazás is várható