szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs még vége a két kereskedelmi adó között, A Fal című műsor körül kialakult háborúnak. Az RTL ugyanis a kényszerből készített olaszországi epizódokat most felhasználja arra, hogy meglékelje a TV2 drága, saját gyártású sorozatát.

A hír rövid: most szombaton 21:20-tól A Fal című vetélkedő második részét sugározza az RTL Klub. De a Comment:Com által ismertetett részletek felettébb érdekesek. Az Index blogja ugyanis rámutat arra, hogy ebből a műsorból eredetileg nem terveztek több adást tavaszig. A formátum egyébként is minden hétköznap jelentkező vetélkedő lenne Sebestyén Balázs vezetésével. (Hogy milyen műsor, arról itt írtunk az első adás alapján.)

A két héttel ezelőtti bemutatkozását is csak az indokolta, hogy az RTL Klub arról értesült, hogy a TV2 beelőzné őket egy kísértetiesen hasonló vetélkedővel, amelyet ráadásul a kereskedelmi adó volt arca, a politikai véleményében feledékeny Stohl András vezetne (közvetve ezen szándékát el is ismerte Vajna csatornája). Ezért kirepítették Sebestyén Balázst néhány vállalkozó szellemű jelentkezővel (statisztával?) Milánóba, ahol már áll a drágán vásárolt külföldi formátum díszlete, és felvettek (mit sem értő olasz közönség előtt) némi anyagot. A jelek szerint maradt belőle egy második adásra való, amivel komoly gondot tudnak okozni a konkurensnek.

Szombaton 21:30-tól ugyanis a TV2 próbál a nemzetközi és hazai trendeknek megfelelően egy új, minőségibb sorozattal jelentkezni. A Korhatáros szerelem saját gyártású műsor Kovács Patríciával és Kovács Tamással a főszerepben. A Vajna-tévé az időzítéssel elkerülte az RTL-en futó "Celeb vagyok, ments ki innen" címen futó kárörvendő show-t, és a még szerényebb fantáziával készült Perzsia hercege című amerikai filmmel kelt volna versenyre. Erre megkapja A Fal második kiadását. Az elsőt 1,29 millió néző követte, ami 27,6 százalékos közönségarányt hozott 18-49-ben, ahogy arra a Comment:Com emlékeztet.

Az RTL úgy gondolkodhat, hogy egy saját gyártású sorozatnak mindig az első adása a legfontosabb, amelyben bemutatják a karaktereket és az alaphelyzetet. A legkönnyebb ezzel megnyerni a hűséges nézőket. Amerikában sokszor csak egy kísérleti első adást forgatnak, hogy a közönségsiker döntse el, lesz-e több.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!