szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A publicista Vona Gábort támadja a kormánypárti napilapban.

Nárcisztikus elmebajjal, megalomániával és cezaromániával vádolja a Jobbik elnökét Bayer Zsolt. A publicista a tőle megszokott stílusban megy neki Vona Gábornak a Magyar Időkben megjelent legújabb írásában, szemére hányva a primitív rasszizmust is:

Persze tudjuk, mit jelentett neked a „nemzeti radikalizmus”. Primitív, lumpenproli zsidózást, dzsipózást, ahogy Apáti Pisti képviselőtársad böfög abban a rádióban a cigányokról, hogy „amikor beindul a párzási időszak…”.

Ez mindenképpen fordulatként értékelhető a publicista írói munkásságában, hiszen korábban az ő írásai sem voltak éppen mentesek az antiszemita ("Magyarországból 'bűz árad' – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff… …Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…") és cigányellenes ("a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik") indulatoktól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!