szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy jobbikos képviselő kocsmai beszólása érte a legtöbbet, de bábozásért vagy papírfelmutatásért is súlyos pénzeket kell fizetni a Parlamentben.

A KDNP a legstréberebb párt, nulla forint büntetést fizetett az elmúlt 4 évben a Parlamentben, míg az MSZP-t és az LMP-t büntették meg a legtöbbször, egyenként 11-szer írja az Atv. A parlamenti összbüntetés összege 3,4 millió forint.

A legtöbbet a jobbikos Szilágyi Györgynek kellett kipengetni, igaz, ő konkrétan veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt:

„Gyere ki, úgy nyakon b*lak, hogy leszáll a fejed!”

Ez 750 ezer forintba fájt neki.

©

De kellett fizetni bábozásért (a párbeszédes Szabó Tímea bábozott Áder János beiktatása alatt), és a fideszes Németh Szilárd háta mögött "Hazudik!" feliratú papír felmutatásáért is, ezt az LMP-s Szél Bernadett és Hadházy Ákos produkálta – ebben az ügyben még nincs végső verdikt. Szélt büntette meg Kövér László a legtöbbször, négyszer.

©

Szabó egyébként úgy látja: „Nyilvánvalóan itt egyik képviselő sem alkalmazott semmi olyan eszközt, amivel veszélyeztettük volna a ház működését, vagy ténylegesen megzavartuk volna. Aki megzavarja a demokrácia működését és a parlament működését, az a Fidesz–KDNP-frakció és az Orbán-kormány, akik minden véleményt eltipornak.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erste-vezér: "Kaptunk egy gólt, de meg fogjuk nyerni a meccset"

Erste-vezér: "Kaptunk egy gólt, de meg fogjuk nyerni a meccset"

„Mindenki szeretne életjelet adni magáról” – megtartják az Ünnepi Könyvhetet

„Mindenki szeretne életjelet adni magáról” – megtartják az Ünnepi Könyvhetet

Találtak két koronavírus-fertőzöttet a siófoki kórházban

Találtak két koronavírus-fertőzöttet a siófoki kórházban