szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest immár nem európai főváros, inkább Moszkva a Duna partján” – írta a The Guardian című brit lapban megjelent véleménycikkében Nick Cohen, aki szerint Orbán Viktor antiszemita és muszlimellenes propagandával próbálja megnyerni a választást.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

„Orbán Viktor csalárd módon alakította át az alkotmányt és a választási rendszert, s ellenőrzése alá vont a médiumokat és a legtöbb bíróságot. Az országban a korrupció az önkényuralom szolgálóleánya. Ha a magyarok orvoshoz mennek, vagy meg akarnak nyerni egy állami pályázatot, kénytelenek a zsebükbe nyúlni” – írta Cohen – a The Observer című lap publicistája – majd hangsúlyozta: mivel a normális választók egyből kiebrudálnák Orbánt a hatalomból, a magyar miniszterelnöknek szüksége van egy ellenségre, akivel annyira meg lehet ijeszteni a magyarokat, hogy azok április 8-án lehetőleg rá szavazzanak. „Az antiszemitizmus és a muszlim-elleneség új keverékével állt elő,” – állítja a szerző, majd megállapítja, hogy Soros Györgyből kreálták meg a nép ellenségét.
„Mivel Sorosnak nincs kormánya, a Fidesznek meg kellene magyaráznia, hogyan lenne képes Soros muszlimokkal elárasztani Európát. De a Fidesznek csak ritkán kell magyarázkodnia, mivel a médiumok többsége kiszolgálja a kormányt, s a propagandistáknak sikerült a Soros által finanszírozott, marginális befolyással rendelkező civil szervezetekből a természetfeletti zsidó eszközeit csinálniuk” – vélekedett Cohen.
A The Guardian arról is beszámolt, hogy bármennyire is távoli és kis ország Magyarország, az amerikai alt right mozgalom meghatározó ideológusa, Steve Bannon a piacon lévő legfontosabb személynek nevezte Orbánt. 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik - Búcsú az Ódrytól

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik - Búcsú az Ódrytól

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom