szerző:
hvg.hu

Egy profilszerűen sorosozó névtelen blogra hivatkozva vonta támadás alá a kormánymédia az MTA egyik volt kutatóját és állítja be Soros ügynökének. Az Akadémia Jogtudományi Intézetének vezetőjeként hivatkoznak rá, csakhogy Jakab András már lassan egy éve nem is dolgozik semmilyen minőségében az MTA-n.

Idáig süllyedtünk: a tuzfalcsoport.blogstar.com oldal posztjára hivatkozva száll be az MTA-ügybe és kezdi el lejáratni az intézet egyik volt kutatóját a kormány két szócsöve. Az Origo az általuk "oknyomozónak" titulált blog "információit" vette át, a Magyar Idők pedig a blog saját nevét szerzőként feltüntetve jelentette meg az átütő leleplezést, miszerint "Soros emberei már az MTA-ra is beszivárogtak".

A célkeresztbe ezúttal Jakab András, az MTA Jogtudományi Intézetének volt igazgatója került, azonban a lakájmédiumok a vádaskodás alapját is elhibáztak, hiszen

az össztűz alá vett tudós már szűk egy éve nem is dolgozik az MTA-n.

Az Origo a sorosozó blogra hivatkozva egy tanulmányt ragadt ki, melyet részrehajlónak ítéltek azért, mert egyebek mellett azt írták benne, hogy a kormány a hatalmát ellenőrizni hivatott intézmények jelentős meggyengítésével a maga számára teremtett cselekvési szabadságot saját érdekeire használja fel, illetve egyéb ehhez hasonló "elfogultságokat" írtak meg. A blog, és a rá hivatkozó Origo szerint ezután már bátran le lehet vonni a következtetést, hogy

Soros György hálózata és ügynökei sertepertélnek a Tudományos Akadémia háza táján.

A Magyar Idők a tuzfalcsoport.blogstar.com által jegyzett cikkében zavaros okfejtés után végül ugyanarra a "leleplezésre" jut:

Soros-hálózat ügynökeinek munkássága a Jogtudományi Intézet törekvéseire is rányomja a bélyegét.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!