szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy profilszerűen sorosozó névtelen blogra hivatkozva vonta támadás alá a kormánymédia az MTA egyik volt kutatóját és állítja be Soros ügynökének. Az Akadémia Jogtudományi Intézetének vezetőjeként hivatkoznak rá, csakhogy Jakab András már lassan egy éve nem is dolgozik semmilyen minőségében az MTA-n.

Idáig süllyedtünk: a tuzfalcsoport.blogstar.com oldal posztjára hivatkozva száll be az MTA-ügybe és kezdi el lejáratni az intézet egyik volt kutatóját a kormány két szócsöve. Az Origo az általuk "oknyomozónak" titulált blog "információit" vette át, a Magyar Idők pedig a blog saját nevét szerzőként feltüntetve jelentette meg az átütő leleplezést, miszerint "Soros emberei már az MTA-ra is beszivárogtak".

A célkeresztbe ezúttal Jakab András, az MTA Jogtudományi Intézetének volt igazgatója került, azonban a lakájmédiumok a vádaskodás alapját is elhibáztak, hiszen

az össztűz alá vett tudós már szűk egy éve nem is dolgozik az MTA-n.

Az Origo a sorosozó blogra hivatkozva egy tanulmányt ragadt ki, melyet részrehajlónak ítéltek azért, mert egyebek mellett azt írták benne, hogy a kormány a hatalmát ellenőrizni hivatott intézmények jelentős meggyengítésével a maga számára teremtett cselekvési szabadságot saját érdekeire használja fel, illetve egyéb ehhez hasonló "elfogultságokat" írtak meg. A blog, és a rá hivatkozó Origo szerint ezután már bátran le lehet vonni a következtetést, hogy

Soros György hálózata és ügynökei sertepertélnek a Tudományos Akadémia háza táján.

A Magyar Idők a tuzfalcsoport.blogstar.com által jegyzett cikkében zavaros okfejtés után végül ugyanarra a "leleplezésre" jut:

Soros-hálózat ügynökeinek munkássága a Jogtudományi Intézet törekvéseire is rányomja a bélyegét.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ők nem így képzelték el a rendet – búcsúzott az SZFE vezérkara

Ők nem így képzelték el a rendet – búcsúzott az SZFE vezérkara

70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának

70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának

Orwell tanyaházba beköltözött disznai is előkerültek a Fővárosi Közgyűlésben

Orwell tanyaházba beköltözött disznai is előkerültek a Fővárosi Közgyűlésben