szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A posztot azóta eltávolították, az érkező szaúdiak rendőrkutyák kiképzése miatt jönnek.

Facebook-posztban tájékoztatta a helyieket Tápiógyörgye község önkormányzata, illetve a helyi Tápiókisker Kft. arról, hogy a településre rövid időre arab emberek érkeznek, de nem migránsokról van szó - írja a 444.hu.

A lap által is közölt közleményben az áll, hogy a helyi Györgyey Kastély Panzióban jövő héten a Szaud-Arábiai Királyi testőrség tagjai fognak lakni, akik magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek, ugyanis az általuk Magyarországon vásárolt kutyákat Cegléd mellett képezik ki.

Az itt lakók tehát nem "migránsok", ők a Magyar Köztársaságtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén. Az itt tartózkodásukról már előzetesen értesítettük a Nagykátai Rendőrkapitányságot. Kérjük Önöket, fogadják megértéssel itt tartózkodásukat.

- áll a szövegben. A község önkormányzata hozzátette kommentben azt is, hogy arra kérnek mindenkit, hogy "véleménye megfogalmazásakor fogalmazzon úgy, hogy az jogszabályi értelemben ne minősüljön valamely osztály, nemzetiség vagy hitfelekezet elleni gyűlöletre izgatásnak!"

A 444.hu által hivatkozott posztot és a kommentet azóta eltávolították.

Idén januárban Cegléden többen is migránsnak nézték az ott kiképzésen tartózkodó rendőröket és határőröket, akkor rendőrt is hívtak rájuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vonattal ütközött egy autó Győrnél, a balesetben egy ember meghalt

Vonattal ütközött egy autó Győrnél, a balesetben egy ember meghalt

1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő

1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő

Tetoválóművész akart lenni, aztán inkább millimos lett a vicceivel

Tetoválóművész akart lenni, aztán inkább millimos lett a vicceivel