szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megvan a véleménye a belga EP-képviselőnek a kormány újabb kampányakciójáról, amelyet a Sargentini-jelentés miatt kezdtek terjeszteni Orbánék.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Sargentini-jelentés miatt videós és rádiós hirdetések terjesztésébe kezdett a kormány, hogy elmondják, mennyire nem értenek egyet a dokumentumban foglalt megállapításokkal.

Az első ilyen spot a kormány Facebook-oldalán jelent meg, ebben Soros György mellett az EP Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) frakcióvezetőjét, Guy Verhofstadtot, illetve a jelentést író Judith Sargentinit támadták, azzal az üzenettel, hogy el akarják hallgattatni Magyarországot.

A jelek szerint Verhofstadtnak is megvan a véleménye a dologról: a Magyar Narancs szúrta ki, hogy a belga politikus Facebook-oldalán adott hangot nem tetszésének a videóval kapcsolatban. Verhofstadt azt írta, hogy Orbán az adófizetők pénzén újabb hazugságokat terjeszt, valamint, hogy az EP múlt heti szavazásának semmi köze a bevándorláshoz. A voksolás ugyanis

az alapvető demokratikus jogok, a független igazságszolgáltatás és szabad sajtó védelméről szólt egy korrupt rendszerrel szemben.

©

A portál meg is kérdezte Verhofstadtot, mit szól ahhoz, hogy arcát felhasználva reklámozzák saját mondandójukat Orbánék. A belga politikus sajtóirodája válaszában azt írta, ha valóban eurómilliárdokat költ a kormány ilyen kampányokra, az Európai Uniónak csökkenteni kell a magyar kormánynak nyújtott támogatásokat, pontosan az ehhez hasonló „antieurópai és rágalmazó kampányok miatt” is.

Szerdán egyébként elindult a Magyarországgal szembeni 7. cikk szerinti eljárás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!