szerző:
HVG

Az Országgyűlés hamarosan elfogadja a térfigyelő kamerák felvételeit előbb Budapesten, majd országszerte összekötő jogszabályt. Nemcsak adatokban gazdagodnak ezzel az illiberális állam vezetői, hanem megrendelésekben is. Ennek járt utána ezen a héten a HVG.

Szakértői becslés szerint a telepítés – részben uniós forrásból – már eddig is elvitt 50–100 milliárd forintot, a teljes kiépítés pedig ennek a négyszeresét is felemésztheti. A kamerákat folyamatosan cserélni kell a technika fejlődésével, és egy központi tárhelyet is létre kell hozni. Az első ütemben csak a budapesti felvételeket rögzítik majd.

A telepítésre és karbantartásra költött sok-sok tízmilliárd forint a technikai eszközök gyártóit és a biztonsági vállalkozásokat gyarapítja. Természetesen ennek az üzletágnak is megvannak a kormányhoz közel álló szereplői. Ilyen például a kormányfőt focimeccsről focimeccsre reptető Garancsi István alig egy évvel ezelőtt bekebelezett biztonsági cégcsoportja, amely addig G4S néven kapta a megbízásokat, most viszont már Criterion néven működik. De a belügyminiszter személyétől sem kell messze menni, mert neki is vannak biztonsági cégei, amikor éppen nem tagja a kormánynak, viszont azok olyankor is kapják a megbízásokat, amikor Pintér Sándor éppen kivonul belőlük.

Bekamerázásban azonban mindent visz két másik cég. Ezeket is bemutatja ezen a héten a HVG.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

Fáklyás vonulással tiltakoznak Kecskeméten a túlóratörvény ellen

Fáklyás vonulással tiltakoznak Kecskeméten a túlóratörvény ellen

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a világ legidősebb férfija