szerző:
hvg.hu

Vele és egy másik időskorú sértettel hitelt vetetett fel, internetszolgáltatást köttetett be, de tartozásait soha nem adta meg.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben, aki bizalmukkal visszaélve két ismerősét, valamint két gazdasági társaságot károsított meg.

A 42 éves vádlott 2017 nyarán ismerkedett meg a sértettekkel, akik közül az Alzheimer betegségben szenvedő idős asszonyt az utcán szólította le, míg az időközben elhunyt középkorú asszonnyal egy ingatlanügylet során került kapcsolatba.

A nő a sértettek bizalmába férkőzött, folyamatosan kereste őket, és tőlük különböző kitalált indokokkal – gyerekeinek ruhára, ételre, számlákra – pénzt kért kölcsön, de itt nem állt meg: az egyik időskorú sértettel hitelt vetetett fel, átmeneti pénzzavarra hivatkozva ékszereit is elkérte, valamint internet-előfizetést is kötettett vele. Azzal hitegette őket, hogy minden tartozását megadja, de erre se szándéka, se lehetősége nem volt, a pénzkölcsönöket és a hitelkeretet felélte, az ékszereket zálogba adta, az internetszolgáltatást használta, de a számlákat nem fizette.

Az ügyészség szerint a vádlott az általa elkövetett bűncselekményekkel több mint 750 ezer forint kárt okozott, ezért vele szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

Federer kiesett az Australian Openen

Federer kiesett az Australian Openen

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?