szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összefogott a Demény, a kötsög közösségi oldal és egy állatmentő szervezet egy speciális akcióra, aminek lényege, hogy sintértelepekről hoznak ki kutyákat abból a pénzből, amit amúgy Valentin-napi ajándékra szánnánk. Maga Bálint gazda is népszerűsíti a kezdeményezést, hogy idén a Bálint-napon ezúttal ne csokira/plüssre/szivecskés izére költsünk.

Mára nálunk is divattá vált a Valentin-nap, vagy magyarítva, Bálint-nap megünneplése, komoly ipar is épül rá az elkövetkező két hétben mindent beterítő szivecske-cunamival. Másoknak viszont pont ebből van elegük, nyomasztónak tartják, hogy minden a fogyasztásról/vásárlásról szól, mert kötelező virágra, bonbonra, giccses-vicces plüssállatra költeni.

Az Eszkuláp Egyesület és Demény, a kötsög nevű közösségi oldal kezdeményezése áthidalja az ellentmondást, arra buzdítanak, hogy idén ünnepeljük úgy a szerelem ünnepét, hogy „tettünk valami jót, meg kaptunk is”. Mégpedig úgy, hogy azt adjuk, illetve azt kérjük szerettünktől, hogy az ajándékra, vacsorára, virágra költött pénzt idén inkább adja oda arra, hogy kutyákat mentsenek ki gyepmesteri telepekről. Akár egy édesség árát is át lehet utalni, a sok kis segítségből jelenleg már 30 kutya kimentésére elég pénz gyűlt össze.

Dokumentáltan erre költik

Az egész folyamat átlátható, külön projektoldalt hoztak létre annak alátámasztására, hogy minden egyes beérkező összeget célhoz rendelten, elkülönített nyilvántartásban vezetnek. Minden egyes kutyát nemcsak mentenek, de kezelnek, rendbe tesznek, gondoskodnak róla, amíg csak végleges gazdihoz nem tudják segíteni.

Aki Valentin-nap alkalmából idén kutyát ment, meg is ismerheti az összefogásnak köszönhetően menekülő állatokat, hiszen amint az első oltási körükön és parazitamentesítésükön túl vannak, hirdetni fognak sétáltatási alkalmakat, amelyekhez lehet csatlakozni.

Amikor érdemes lemondani a virágról

A Bálint-napi összefogásnak saját reklámarca is akadt – természetesen Demény vizslán kívül -, hiszen Bálint gazda kezdte lelkesen osztogatni a felhívást saját közösségi oldalán. „Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes lemondani néhány szál virágról. Jusson el ez az üzenet sokakhoz!” – írta.

A közösségi kezdeményezésről minden részletet megtalál itt!

Egy fotó az ötletet megvalósító oldalról
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Mit meg nem adnánk, ha Magyarországon is elérhető lenne ez az androidos funkció

Mit meg nem adnánk, ha Magyarországon is elérhető lenne ez az androidos funkció

Bajorország kormányfője betiltaná 2035-től a hagyományos meghajtású autók forgalmazását

Bajorország kormányfője betiltaná 2035-től a hagyományos meghajtású autók forgalmazását