szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP az ELMŰ álláspontjára hivatkozva úgy véli, a kalózplakátok műszakilag is veszélyeztethetik az áramszolgáltatást.

Rendőrségi feljelentést tett a Fidesz villany-és lámpaoszlopokra erősített vadplakátjai miatt Szűcs Gábor, Érd MSZP-s közgyűlési képviselője. A politikus közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület miatt fordult a hatóságokhoz – értesült a 24.hu.

Ahogy arra a lap cikke is rámutat, az elmúlt hetekben Fidesz-plakátok ezrei jelentek meg a főváros és vidéki települések frekventáltabb részein a villany- és a lámpaoszlopokon. Volt olyan település, ahol a fideszes polgármester saját kezűleg kötözte fel az oszlopra a hirdetőtáblákat.

Az ELMŰ oszlopait országszerte bérlő reklámcég, a miniszterelnök barátja, Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA az EP-választás kampányidőszakában hagyta, hogy a Fidesz használja az általa bérelt oszlopokat. Az MSZP azonban levélben érdeklődött az ELMŰ-nél, akik hivatalos válaszukban a következőt írták:

Az erősáramú, folyamatos feszültség alatt álló kombinált erőátviteli/közvilágítási oszlopokon mindenféle nem szakszerű beavatkozást rendkívül veszélyesnek és az üzemvitelünket károsan befolyásoló tevékenységnek tartunk. Ennek megfelelően továbbra is csak az ESMA Zrt. által kidolgozott, a hatályos műszaki sztenderdeknek megfelelő, szakszerűen kivitelezett módon tudjuk elfogadni, akár hirdetések, akár reklámok, akár bármiféle ezen kategóriába nem eső plakátok elhelyezését. Egyéb szerelési módokhoz hozzájárulást ezért senkinek nem tudunk adni.

Az MSZP szerint az ELMŰ hivatkozása arra utal, hogy a kalózplakátok műszakilag is veszélyeztethetik az áramszolgáltatást, ezért – amennyiben az érvelés valós – a Fidesz engedély nélküli, önkényes akciója egy közérdekű üzem működését zavarhatja meg. Ha igen, az akár kétéves szabadságvesztés kiszabását is eredményezheti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt

Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt

Mutasd, milyen pózban alszol - megmondom, ki vagy!

Mutasd, milyen pózban alszol - megmondom, ki vagy!

Az ITM államtitkárának kutatócsoportja is nyert az ITM pályázatán

Az ITM államtitkárának kutatócsoportja is nyert az ITM pályázatán