szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem sikerült botrány – botrányocska – nélkül megtartani az előválasztást.

A DK még napokkal ezelőtt azt állította, félrevezető telefonhívással próbálják átverni az előválasztókat. A DK szerint sok szavazót hívogatnak azzal, hogy Karácsony Gergely valójában Gyurcsány jelöltje. A párt bejelentést tett az előválasztás vezénylő Civil Választási Bizottságnál, de elutasították ezt.

Gréczy Zsolt (DK) szerint azért, mert Magyar György CVB-elnök „valószínűleg elsőre nem ismerte az összes, az ügyhöz kapcsolódó tényt.” Gréczy arról beszélt az ATV-ben, hogy pártja nagyvonalú lesz, és bár a csalás megtörtént, lezártnak tekintik az ügyet. Több DK-s is beszélt Karácsony Gergellyel és Gréczy szerint Zugló polgármesterének stábjából intézték a félrevezető hívásokat. „Ezt pontosan tudjuk.” Gréczy szerint az is elképzelhető, hogy erről az MSZP-P jelöltje nem tudott, csak a stábja.

A hvg.hu kérdésére Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottsága elnöke azt mondta, hogy:

a Demokratikus Koalíció bejelentése az esetleges választási csalásról nem érte el azt a szintet, hogy azzal érdemben foglakozzunk. Miután beszéltem a bejelentővel, kiderült, nem kér vizsgálatot a telefonos kampány miatt, és az ügyet lezártnak tekintjük. Azt tartom igazán fontosnak, hogy majdnem 70 ezer budapesti szavazott az előválasztáson, ami azt mutatta meg, hogy ha a civilek és a pártok összefognak, akkor a főváros csak nyerhet. Szerintem ez az út vezet a győzelem felé, nem pedig az ilyen szintű feljelentéseket.

Előválasztás-témakörben megírtuk korábban, hogy:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szuperkupa Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla

Szuperkupa Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla

Ingyenes tesztet és nagyobb szigort várnak el a kormánytól a hvg.hu olvasói

Ingyenes tesztet és nagyobb szigort várnak el a kormánytól a hvg.hu olvasói

Megújul a Michelisz-féle izgalmas Hyundai i30 N

Megújul a Michelisz-féle izgalmas Hyundai i30 N