szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vagy semmi köze a kerülethez. Ferencvárosban pedig Baranyi Krisztinát támogatják.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is elkezdte az önkormányzati választásra való felkészülést. Szerdán azt írták közösségi oldalukra, hogy „mi a részünkről Ferencvárosban Baranyi Krisztát támogatjuk a kerületi polgármester-választáson.” Emlékezetes, a IX. kerületben nehezen megy az ellenzéki egyezkedés, elsősorban a parkolási pénzek nyilvánosságra kerülése és az MSZP húzódzkodása, valamint Jancsó Andrea személyének elfogadása, el nem fogadása miatt.

A döntést a párt azzal indokolta – írja az Azonnali –, hogy az ellenzék nem tartotta be az ígéretét, miszerint mindenhol megkeresik az esélyes, lehetőleg független jelölteket, ehelyett felosztották egymás között Budapestet. „Így pártembereket indítanak, sok esetben olyanokat, akiknek semmi közük az adott kerülethez vagy éppen a fél ország tudja róluk, hogy bűnözők.”

A portálnak Kovács Gergely, a párt vezetője azt mondta, a kerületek nagy részében amúgy biztos nem indítanak jelölteket, nem is támogatnak a legtöbb helyen senkit, maximum egy vagy két kerületben fognak elindulni, olyan helyeken, ahol nem sikerült a legjobban a jelöltállítás – mondta.

Nekem olyan helyen nem okoz lelkiismereti problémát elindulni, ahol például Molnár Zsoltot indítják. Még semmi nem biztos, az sem, hogy indulunk, de elég valószínű. Hangsúlyoznám, hogy kizárólag ott, ahol lehet tudni, hogy az ellenzéki induló egy bűnöző, vagy semmi köze a kerülethez.

De ők nem akarnak belekavarni az ellenzéki összefogásba, viszont részt venni sem fognak benne. „Ahol indulunk, ott sem polgármestert fogunk indítani, hanem az önkormányzati helyekért megyünk” – mondta Kovács. De azt elképzelhetőnek tartja, hogy ha lesz olyan vidéken, ahol valóban független jelölt indul, akkor őt támogatni fogják. Azt viszont nagyon valószínűtlennek tartja, hogy a főpolgármester-választáson elinduljanak, bár döntés még nincs.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos melegrekord

Leemelték a vár turulszobrát

Leemelték a vár turulszobrát

Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról

Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról