szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel a miniszterelnök rendszeresen elmulasztja a parlamenti beszámolót az uniós csúcstalálkozó üléseiről.

Elismerte Kövér László házelnök, hogy Orbán Viktor nem teljesíti egy törvényben foglalt kötelességét – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A miniszterelnöknek minden uniós csúcs után be kellene számolnia az ott elhangzottakról az Országgyűlésnek, de ezt legutóbbi találkozó után sem tette meg.

Erre Szél Bernadett független képviselő hívta fel írásban a házelnök figyelmét. Kövér László mégsem arra kérte, hogy teljesítse, hanem azt válaszolta: megkéri Orbán Viktort, hogy igazítsa a törvényt a gyakorlathoz, azaz csak jelentősebb ügyekben, eseti jelleggel számoljon be az uniós csúcs eseményeiről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Orbánnak van félnivalója a keddi uniós csúcs előtt

Eredmény nélkül rekesztették be az EU új vezetőiről döntő harmadik uniós csúcstalálkozót. Ez volt az első, ahol már konkrét nevek is elhangzottak, ám látható, mennyire nehéz megtalálni az egyezséget.

Meghibásodás miatt leállt a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

Meghibásodás miatt leállt a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Zivataros szombat jön, kiadták a figyelmeztetést

Zivataros szombat jön, kiadták a figyelmeztetést