szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az érintettek azelőtt kérték a felmentésüket, hogy az új ellenzéki polgármester munkába állhatott volna.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Egyszerre negyven ember kérte a felmentését az újpesti városházán - értesült a 24.hu, amely szerint legtöbbjüket még azelőtt felmentették a munkavégzés alól, hogy az új polgármester hivatalba léphetett volna.

A felmentések múlt szerdán kezdődtek, de mivel a választás eredményét itt is megtámadták, csak csütörtök délelőtt vehette át hivatalát a kerület új, momentumos polgármestere, Déri Tibor. Akit majdnem üres városháza várt.

A lap szerint a felmondók között van az aljegyző, a titkárság, de még a gépkocsivezető is.

Déri elismerte, hogy valóban ennyien mondtak fel, és hozzátette, hogy ő ennek nem örül. "Mi nem tisztogatni jöttünk" - kezdte Déri.

Dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt.

A polgármester már az átadás-átvétel előtti állománygyűlésen is hangsúlyozta a dolgozóknak, hogy továbbra is számít a munkájukra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)