szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban azt mondta, Németh Szilárd lökte meg a Parlamentben, de később kiderült, hogy az államtitkár a helyén volt.

„Elnézést kell kérnem Németh Szilárdtól, nem ő volt, aki részt vett a parlamenti fideszes önbíráskodásban” – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő hétfőn Orbán Viktor parlamenti beszéde alatt „muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott" feliratú táblával állt a miniszterelnök elé. Bár készült meredekebb üzenettel is.

A kormányfő segítségére sietett több fideszes politikus is, akik még egy nemzeti lobogóval is megpróbálták eltakarni a táblákat. Hadházy később azt nyilatkozta: trágár szavak is elhangoztak a kormánypárti politikusoktól, és tettlegesség is volt.

„A kezemet megszorították, rángattak, Németh Szilárd meg is lökött. Ez törvénytelen önbíráskodás volt” – mondta, és megerősítette, hogy feljelentést is fontolgat.

Németh Szilárd később saját Facebook-oldalán cáfolta Hadházy állításait, ennek bizonyítására egy fotót is közzétett, melyen látszik, hogy az államtitkári székében üldögélve figyelte a történteket.

Hadházy Ákos bejegyzésében mentségeként hozta fel, hogy minden nagyon gyorsan történt.

„Én csak egy nagydarab, méretes, agresszív emberre emlékeztem, miközben azt hittem, csak egy ilyen van a Fidesznél. A kollégáim szerint viszont van egy másik képviselőjük is, akire ráillik a leírás, egy Kovács Sándor nevű képviselővel téveszthettem össze a csepeli birkózót. Másik mentségem, hogy életemben nem hallottam erről a képviselőről, nem ismerem a munkásságát” – írta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Botránnyal kezdődött az ülésszak a Parlamentben: Orbán, Hadházy és Gyurcsány a főszerepekben

Ellenzéki akció fogadta az Országgyűlés őszi ülésszakán felszólaló miniszterelnököt, aki nem zavartatta magát, hanem a maga kezébe vette az irányítást. A kormányfő rövid beszédében a sikerekről beszélt, szerinte nevetséges a 21. században a sajtószabadságot hiányolni, Gyurcsány Ferencet pedig az őszödi beszédre emlékeztette.

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst