szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Súlyos vádakat fogalmazott meg az ügyészség a fideszes politikussal szemben.

"Simonka a NAV-eljárások hátrányos megállapításai következményeinek elkerülése érdekében jogszabály-módosítások kieszközölése érdekében tett - több esetben sikeres - erőfeszítéseket" - ez szerepel a Simonka-ügyben benyújtott vádiratban.

©

A részletet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé Facebook-oldalán, abból a részletből nem derült ki, hogy melyik törvények lehetnek ezek.

Hadházy a vádirat más részletei miatt hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt feljelentést tett Simonka György ügyében. Hadházy Ákos a vádirat alapján azt írta, az ügyészségnek bizonyítékai voltak, hogy a fideszes képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni és bizonyítékokat eltüntetni. Ez a törvények szerint Simonka azonnali előzetes letartóztatását indokolta volna, mégsem történt meg.

A Fidesz országgyűlési képviselője ellen augusztusban emeltek vádat. A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség 8,5 évet kért Simonkára, aki azonban a hvg.hu kérdésére ártatlannak vallotta magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezrek ücsörögtek egymás mellett maszk nélkül, de aggódnak a partra sodródott tárgyak miatt Észak-Korában

Ezrek ücsörögtek egymás mellett maszk nélkül, de aggódnak a partra sodródott tárgyak miatt Észak-Korában

Fotókon a gödöllői halálos buszbaleset helyszíne

Fotókon a gödöllői halálos buszbaleset helyszíne

Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson

Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson