szerző:
hvg.hu

Miért kell korlátozni az ellenzéket a Parlamentben? Mit szól a kormány a válogatott eredményéhez? A Nélküled-botrányhoz? Mi folyik a Mátrai Erőmű körül konkrétan és átvitt értelemben? Erről és intézkedéseiről is beszélni fog minden bizonnyal a kormány a Kormányinfón, amit most percről percre tudósítunk!

1 2
Sorrend megfordítása

Előremenekült a kormány a Rogán-válás bejelentésével

Rogán Antal ügye magánügy – mondja Gulyás Gergely – de akkor miért adott ki erről közleményt a Miniszterelnöki Kabinetiroda? A magyar sajtó erről kérdezgette volna a kormányt, ha ez a hír egy médiumban jelent volna meg, ezért közölte ezt a kormány. Más kormánytagok magánéleti történéseit is hivatalos közleményben fogja kommunikálni a kormány? Gulyás magára nem érzi ennek szükségét, de szerinte Rogán jól döntött, hogy kiadta ezt a közleményt.

Gulyás Gergely szerint Horthynak komoly érdemei vannak, ez tagadhatatlan

Horthy-ügy: a kormány nem támogat szoborállítást és nem is kezdeményezett ilyet. Gulyás szerint Horthy Miklósnak komoly érdemei vannak abban, hogy 1920 után az ország talpra tudott állni, és abban is szerepe van, hogy 600 ezer magyar zsidó állampolgárt nem tudott az ország a második világháborúban megvédeni.

A kormány akár még támogathatja is a ritka betegségekre létrehozott állami alap ügyét

Osztrák modellt vett át a kormány azzal, hogy a szülők felelősségi körébe tette a gyerekek szakképesítésének ügyét. A kormány azt reméli, egyetlen esetben sem kell majd ezt a szankciót kivetni. A cél, hogy a diákok versenyképes tudáshoz jussanak. Hollik István szerint a cél fontos, szerinte mindegy, hogy osztrák vagy magyar társadalmi környezetben kell-e ezt megtenni.

2020-ban talán megvalósulhat a Szent János kórház felújítása, nehéz orvosszakmai ügyekben kompromisszumot kötni – mondja Gulyás Gergely.

A ritka és drága gyógykezelésekre hozott volna létre állami alapot Rig Lajos jobbikos képviselő, ennek tárgyalását is leszavazta a fideszes többség. Gulyás Gergely szerint a gyógyszerkassza véges, közmegegyezést kellene kialakítani arról, mi lenne a jó megoldás, a kormány nyitott. Gulyás szerint a kormány meg fogja fontolni Rig Lajos javaslatát, nem nézik, melyik oldalról jön egy ötlet.    

Háború vagy természeti katasztrófa esetében hívhatják be az 50 évnél fiatalabbakat katonának

40-ről 50 évre emelte a kormánytöbbség a parlamentben a behívhatósági korhatárt. Ennek értelmében 850 ezer fővel növelheti különleges jogrend esetén a behívhatók számát. A változás nem jelent sem sorozást, sem a kötelező tartalékosi rendszer bevezetését, kizárólag különleges jogrend esetén alkalmazható. Erről kérdeztük Gulyás Gergely minisztert, aki megerősítette, csak különleges jogrend esetén áll ez fenn, háború és természeti katasztrófa estén, a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításán pedig nem gondolkodik a kormány.

A minap a kormánytöbbség arról is döntött a parlamentben, hogy a szülő kötelessége, hogy szakmát szerezzen a gyerek, ugyanis teljesen átalakult a szakképzés. Rákérdeztünk arra, mi a szankció abban az esetben, ha valaki nem tartja be a törvényt. Hollik István KDNP-s képviselő, kormányszóvivő válaszolt, kiderült, hogy ebben az esetben a szülő nem kapja meg a gyermek után járó támogatásokat. A speciális igényű gyerekekre a támogatások megvonása nem vonatkozik.

A balliberális oldalt csak addig érdekli az antiszemitizmus, ameddig haszna van belőle

Szégyen az, amit az EU Észak-Macedóniával tett, mondja Gulyás, a csatlakozási tárgyalások megkezdhetőek, és meg kellene kezdődniük. A jogállamiság kérdését is meg kellene vizsgálni, esélyt kellene adni az országokban, a csatlakozási tárgyalások egyébként egy évtizedig is eltarthatnak.

A magyar balliberális oldalt az antiszemitizmus csak addig érdekli, amíg politikai haszna származik belőle, mondja Gulyás.

Gulyás: A válogatott eredményei olykor szomorúságra adnak okot

Mi lesz az új gazdaságvédelmi csomagtervben, mennyi pénz lesz erre? Gulyás nem akar előzetesen mondani semmit, változhat az adórendszer, segíteni kell a gazdaságot, hogy ne húzza le egy nyugati recesszió vagy stagnálás.

100 milliárdos összegben támogatta a kormány a magyar profi focit, az eredmények pedig nem jöttek, miért olyan fontos ez a terület? Gulyás szerint a foci a legnépszerűbb sportág, "a válogatott eredménye olykor szomorúságra ad okot", de bízzunk. Az utánpótlás támogatása fontos.

Dohányzás: a társasházi és autós dohányzást is büntetnék, de fel is puhulnak ezek az elképzelések – Gulyás szerint a józan ész keretein belül mindent meg kell tenni a dohányzás ellen. A saját autóban történő dohányzást Gulyás szerint nehéz lenne tiltani, ez szerepel Lázár János elképzeléseiben.

Nem kell félni, hogy nehezebb lesz közérdekű adatokhoz hozzáférni Gulyás szerint

Ha Donald Tusk szeretne találkozni Orbán Viktorral, nem zárkózik el ettől a Fidesz, mondja Gulyás Gergely.

Még egyszer a Mátrai Erőműről: az elmúlt napok mérései folyamatosan a határértékek alatti értékeket mutattak, korábban voltak megnövekedett értékek november első felében, ezt monitorozzák a hatóságok, a felmerült igényeket – munkajogiakat is – be kell nyújtani, el kell bírálni.

Budapesten és Pest megyében van orvosolandó kormányhivatali munkaerőhiány az utóbbi 4-5 hónapban, a kormány hatásköri módosításai nem ezek miatt történnek, mondja a miniszter.

Nem lesz önálló közigazgatási bírósági szervezet. Kérdés, az állami szerveket megilleti-e a tisztességes eljáráshoz való jog az igazságszolgáltatásban, Gulyás szerint igen, eddig erről vita volt az Alkotmánybíróság és az állam között, most ez eldőlt, ezt iktatja jogszabályba a kormány. A közérdekű adatokkal kapcsolatos pereket és az azokhoz való hozzáférést ez nem érinti.  

    

Az új parlamenti szabályok nem tekinthetőek drákói szigorúságúnak

Az új parlamenti szabályok nem hoznak új fegyelmi tételeket, a régiek maradnak, és nem is drákóiak, Európában vannak szigorúbbak a bevezetendőknél, mondja Gulyás Gergely. Szerinte csak azt szabályozná Kövér László, hogy olyat ne lehessen ott megtenni, amit egy másik munkahelyen sem lehet. Ami a Parlamentben megtörténik olykor, azért egy rendes munkahelyen kirúgnának munkatársakat. Az ellenzék obstruál, hogy már 24 órája tart a parlamenti vita, mondja a miniszter.

November-decemberben dönteni kell az atlétikai stadionról, most nem fér bele egy népszavazás az ügyben, kommentálja a Momentum kezdeményezését Gulyás Gergely. Egy választási kampányban lehet hülyeségeket beszélni, és ebben nem csak az egyik oldal jeleskedik, bár az arányok tekintetében az ellenzéknek van előnye, mondja Gulyás arra, hogy több CT van a fővárosban, mint kerület, Karácsony Gergely pedig addig nem építene stadionokat, amíg nincs minden kerületben CT-készülék.

   

 

Gulyás: Gothár Péter méltatlanná vált mindenféle kitüntetésre

Nincs pedagógushiány, mondja Gulyás Gergely, az OECD-adatok szerint sem, kevesebb gyerek jut egy pedagógusra. A tanárok területi eloszlásának kiegyenlítésére meg lehet tenni a lépéseket.

Gulyás Gergely úgy látja, nincs jogi eszköze a fővárosnak a dízelautók kitiltására, talán a dugódíjjal tud Budapest operálni, de a dugódíjat nem támogatja a kormány.

Katona József Színház és GothárPéter ügye – van-e a kormánynak ezzel dolga? Gulyás szerint az első teendő az ügy kivizsgálása, itt súlyos bűncselekményekről van szó, a balliberális kulturális oldalon nem először tapasztalja a kormány, hogy a szavak és tettek kettéváltak, itt régóta eltussolják ezeket az ügyeket, ki kellene vetnie magából a közegnek azokat, akik szexuális erőszakra hajlamosak. Gothár Kossuth-díjának visszavételével Gulyás óvatos és nem támogatja ezeket, Gothár méltatlanná vált mindenféle kitüntetésre, ez nyilvánvaló.

1 2

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ákos mást is megkeresett az I. kerületi borozó-ügyben, de valami bűzlött a papírok körül

Ákos mást is megkeresett az I. kerületi borozó-ügyben, de valami bűzlött a papírok körül

Vörösiszapper: súlyosították az ítéletet másodfokon

Vörösiszapper: súlyosították az ítéletet másodfokon

Cicás kontent másképp: ha valami, ez gyorsan hoz profitot

Cicás kontent másképp: ha valami, ez gyorsan hoz profitot

Milliárdos büntetést kapott a Vodafone a GVH-tól

Milliárdos büntetést kapott a Vodafone a GVH-tól

Péntek lesz a szombat a budapesti tömegközlekedésben

Péntek lesz a szombat a budapesti tömegközlekedésben

Vízjeget találtak a Marson, alig 2,5 centimétert kell leásni hozzá

Vízjeget találtak a Marson, alig 2,5 centimétert kell leásni hozzá