szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lennénk most Donald Tusk, újdonsült európai néppárti elnök helyében, aki zágrábi megválasztása után rögtön olyan ügyekkel kell szembesüljön, mint hogy a KDNP belengette kilépését. Nacsa Lőrinc a HírTV-ben vetítette előre, Tusknak mivel kell szembenéznie "ha továbbra is a balratolódást, vagy a bevándorlás pártiak felé nyitást képzeli el az Európai Néppárt jövőjének, akkor az szerintünk egy helytelen irány, aminek nem feltétlenül van értelme továbbra is a részesének maradni."

Nacsa hagyott ugyanakkor egy egérutat a legnagyobb Európai Parlament-i pártcsaládnak és elnökének: "Ha viszont egy erős jobboldali, kereszténydemokrata és egyébként a jobboldal felé nyitott pártcsaládot képzel el, akkor természetesen van maradásunk.”

A Fidesz mérhetetlen népszerűségű szatellitpártja ezekkel egyébként lényegében azt ismételte meg, amit Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondott. A Fidesz néppárti tagsága felfüggesztés alat áll, a KDNP-é viszont nem.

A KDNP potenciálját mutatja, hogy Nacsa és Tusk zágrábi tárgyalásai annyiban merültek ki, hogy köszöntek egymásnak a folyosón.

Donald Trump egyelőre nem kommentálta a Twitteren Nacsa szavait.  

(444)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs megállás: továbbra is szárnyalnak a PC-eladások

Nincs megállás: továbbra is szárnyalnak a PC-eladások

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja