szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kocsis-Cake Olivio felvetette, hogy egyeztetni kéne a trianoni 2020-as centenáriumról a környező országokkal. Erre nekiesett a Bayer Zsolt-vezette Hír TV-s Sajtóklub, a legenyhébb minősítés, hogy "csak hülye szegény". Bayer 2017-ben még ugyanazt javasolta, amiért most a Párbeszéd-politikust a földbe döngölik.

"Ez csak hülye szegény" –

mondta Bencsik András megengedően a Hír TV Sajtóklub című adásában Kocsis-Cake Olivio Párbeszéd-képviselőről, aki azt merte javasolni, hogy hadd legyen összpárti egyeztetés a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról, illetve azt is felvetette, "a megemlékezés elemének kellene lennie, hogy valahogy a szomszédos országokat is bevonjuk. Nyilván nagyon nehéz, hiszen románoknál, horvátoknál, ami nálunk gyásznap, az náluk ünnepnap. Ebből a szempontból nehéz ezt összehozni, de ezt a kihívást kell teljesíteni."

Ezt a kormányhoz hű média úgy dekódolta, hogy Kocsis-Cake ünnepelni akarja Trianont. A Sajtóklub adásának vonatkozó része egyrészt azon viccelődik, hogy Kocsis-Cake nevét hogy kell ejteni, Bayer Zsolt folyamatosan angolosan Kéknek ejti, másrészt azon, hogy ha valaki bevándorló hátterű, mint ahogy Kocsis-Cake apja Bissau-Guineából származik, akkor nem érti meg az igazi magyarság fájdalmait. A 444 mutat rá, hogy Bayer Zsolt 2017-ben még azt mondta a Partizánnak, ő lenne a legboldogabb, ha a centenáriumon a környező országokkal együtt emlékeznénk meg Trianonról.

„Itt a bizonyíték arra, hogy aki megtanul magyarul, még nem lesz magyar” – idézi Bayer Zsolt Huth Gergelyt, Gajdics Ottó pedig hatalmas képzavarral bizonygatja, hogy aki magyarkodik, még nem biztos, hogy magyarul is tud: "mint állatorvosi ló, úgy türemkedik ki a politikai korrektségnek az elmebeteg ostobasága". Szerinte ezek az emberek úgy gondolják, ki kell dobni a szemétbe Trianont, "ha nincs Trianon, nincs fájdalom".

Huth azt teszi hozzá az ilyen Kocsis-Cake-félékről, hogy

"Soros Györgyék őt küldik a nyakunkra".

De Bencsik András van igazából elemében, szerinte még szerencse, hogy nekünk csak egy ilyen tudatlan országgyűlési képviselőnk van, aki tudatlan, fogalma sincs a magyar történelemről – "ez csak tudatlan, süket és vak a magyarságra", "ez csak hülye szegény".

A Párbeszéd Magyarországért közleményt adott ki a műsor után, a pártot megdöbbentették az elhangzottak, amelyek nem csupán primitívek és ostobák, hanem "letűnt korok propagandáját megidézően kirekesztők és rasszisták. A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy ma Magyarországon egy televíziós műsorban ilyen diskurzus elhangozhat, ezért követeli, hogy a Hír TV vezetősége, valamint az műsor szereplői kérjenek bocsánatot Kocsis-Cake Oliviótól, s hagyjanak fel az aljas propagandával. Egyúttal Párbeszéd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordul, hogy vizsgálja ki a történteket".

Ehhez kapcsolódott Karácsony Gergely főpolgármester is, ő is bocsánatkérést sürget, "mélységesen elítélem a Hír TV Sajtóklub című műsorában elhangzottakat! Elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon ilyesmi megtörténhet."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

"Változás kell, nem Bayer Zsolt-rendelet" – mi lesz most a Vár mutyiszagú bérlakásaival?

Minden szerződést felülvizsgálnak elődjének nagy port kavaró bérlakás-botrányai után, de nem bosszúból, mert aki szabályosan kapott ingatlant, annak nincs félnivalója – mondta Váradiné Naszályi Márta, aki több mint húszévnyi fideszes regnálás után veszi át Budavár polgármesteri székét. A hvg.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogyan közösködik majd a kormányzati negyeddel, és tart-e attól, hogy már javában darálnak az iratmegsemmisítők. Az új, ellenzéki polgármester felszámolná a szegényebbek kiszorítását a Várból, amely szerinte nem lehet „elit kerület”.

T. R. Itthon

Bayer Zsolték a jászberényi vereség után: „Még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”

Megsemmisítő vereséget szenvedett a Fidesz a megismételt jászberényi választáson, ennek pedig egy komplett adást szentelt a megmondóemberekkel felálló Sajtóklub a Hír Tv-n. Apokaliptikus hangulatban beszélgetett Bayer Zsolt, Bencsik András, Szentesi Zöldi László és Huth Gergely. A bűnösök: a fiatalok – állapították meg a műsorban.

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék