szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A per a kormánypárti publicista lakásszerzéséről szóló cikkel kapcsolatban indult.

Elutasította a bíróság Bayer Zsolt kormánypárti publicista helyreigazítási kérelmét a 24.hu-val szemben, az ítélet jogerős – írta a portál. Bayer nem fellebbezett a Fővárosi Törvényszék szeptemberi, elsőfokú döntése ellen.

A portál emlékeztet: a per egy tavaly áprilisi cikk miatt indult, melyben arról írtak, hogy Bayer 32 ezer forintért bérel egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást a budai Várban. Bayer helyreigazítási kérelmet adott be, mert szerinte ezt a valós tényt abban a hamis színben tüntette fel az újság, mintha a lakásbérlet összefüggésben állna politikai hovatartozásával, és a bérleti díjat politikai kapcsolatainak köszönhetően állapították volna meg.

A helyreigazítási kérelem a 24.hu szerint megismételte azt az általuk is leírt tényt, hogy Bayer lakáscsere útján jutott az önkormányzati lakáshoz, és azért az önkormányzat szabályai szerint költségelvű bérleti díjat fizet. Arra azonban nem tértek ki benne, hogy a csere alapjául szolgáló pilisszentkereszti házat két hónap elteltével visszaszerezte a Bayer család. A lap azt írja: ezt a kormánypárti publicista előbb letagadta, majd kamerájuk előtt elismerte.

Bayer álláspontja is megjelent a cikkben, emellett ismertette lakásszerzésének körülményeit. A lap szerint a publicista ezután jogi útra terelte az ügyet, ám nem járt sikerrel, a Fővárosi Törvényszék kimondta ugyanis, hogy a felperes sem állította azt, hogy a cikkben valótlan tényeket közölnek.

"Tény, hogy Bayer Zsolt 31 737 forintos költségelvű lakbért fizet, az pedig, hogy ez meglehetősen alacsony összeg, olyan véleménynyilvánításnak minősül, ami miatt helyreigazításnak nem lehet helye. A bíróság szerint a költségelvű lakbér összehasonlítása a jóval magasabb, piaci alapon számolt lakbérekkel nem tünteti fel a valóságot hamis színben" – olvasható a cikkben.

A bíróság hangsúlyozta, az önkormányzati lakások bérleti díja közügy, ha pedig egy közszereplő bármilyen módon a közpénzekkel kapcsolatba kerül, az közérdeklődésre tart számot. Közölték azt is: a cikk nem állította azt, hogy Bayer Zsolt a politikai kapcsolatai révén jutott lakáshoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
T. R. Itthon

Bayer Zsolték a jászberényi vereség után: „Még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”

Megsemmisítő vereséget szenvedett a Fidesz a megismételt jászberényi választáson, ennek pedig egy komplett adást szentelt a megmondóemberekkel felálló Sajtóklub a Hír Tv-n. Apokaliptikus hangulatban beszélgetett Bayer Zsolt, Bencsik András, Szentesi Zöldi László és Huth Gergely. A bűnösök: a fiatalok – állapították meg a műsorban.