szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő sokszor meg is verte gyerekeit, a védőoltásokat pedig nem adatta be nekik.

A Komlói Járásbíróság nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte hétfőn azt a nőt, aki kiskorú gyermekei testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette, közölte a Pécsi Törvényszék. Az asszony, aki a családi pótlékból, valamint a gyerekek után járó segélyből élt, rendkívül szegényes körülmények között nevelte három kiskorú gyermekét a komlói Családok Átmeneti Otthonában.

A törvényszék közleménye szerint az anya rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruházatban járatta óvodába gyerekeit, a szükséges orvosi vizsgálatokra, szemészeti kezelésekre és védőoltások beadására pedig nem vitte el őket. Többször előfordult, hogy a legkisebb gyermekét egész nap a kiságyban hagyta. A nő több alkalommal bántalmazta gyermekeit, indokolatlanul kiabált velük.

Előfordult, hogy az esti órákban elment az ismerőseihez italozni, gyermekeit egyedül hagyta a lakásban, és csak másnap ment vissza hozzájuk.

A bíróság szerint mindhárom gyermek személyiségének fejlődésbeli szintje jelentősen elmarad az átlagtól, mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren. A járásbíróság a nőt nyolc hónap börtönre ítélte, egyúttal egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbeztek, így az nem jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra Hitchcock törvénye érvényes, a film visszatalál a hálószobába

Újra Hitchcock törvénye érvényes, a film visszatalál a hálószobába

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel