szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakértők szerint 30 százalékkal voltak túlárazva a szerződések.

1,3 milliárd forintot fizettek ki ügyvédi megbízásokra Pécsen 2015 és 2019 között – derült ki az önkormányzat, illetve annak cégei és intézményei átvilágítása után. Péterffy Attila polgármester és az átvilágítást végző Bodnár Imre ügyvéd elmondta, vannak kirívóan sokat foglalkoztatott ügyvédek és irodák.

A szolnoki fideszes polgármester fia, Szalay Ferenc ügyvédi irodája 226 millió, Kamondi Mónika 180 millió, Bódis Krisztina pedig 140 millió forintot kapott a várostól és cégeitől az előző ötéves önkormányzati ciklusban.

Szakértői vélemények szerint a kifizetett összegek általánosságban 30 százalékkal voltak túlárazva, évente 80-90 milliót spórolthatott volna a város.

Péterffy Attila bejelentette, a túlárazott ügyvédi szerződéseket a hónap közepéig megszünteti, a jövőben nem kötnek átalánydíjas megbízásokat, kizárólag óradíj alapon szerződnek, 30 napos felmondási idővel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Fantomalkalmazottakkal és kényszertörölt céggel is szerződött kommunikációra a Bácskai vezette IX. kerület

Éves szinten több tízmillió forintot is spórolhat a kerületnek Ferencváros új vezetése csupán azzal, hogy megszüntet vagy nem köt újra egy rakás, még a fideszes Bácskai János polgármestersége idején aláírt – névleges vagy egymással párhuzamos feladatok elvégzésre szóló – kommunikációs szerződést. A megbízások egy része zseniális trükkel működött: relatív kis összegről szólt, így évekig nem is szúrt szemet senkinek.

hvg.hu Itthon

Ferencváros fideszes vezetése 16 ügyvédi irodának fizette a tízmilliókat

Tizenhat különböző ügyvédi irodával - köztük több volt fideszes képviselőével - kötött egyidejű megbízási szerződést Ferencváros előző fideszes vezetése - derült ki a önkormányzattól kikért megbízáslistából. A tizenhatból öt iroda párhuzamosan ugyanarra a feladatra kapott megbízást, az elvégzett munka mennyisége alapján többüknél is felmerül, hogy az nem állt arányban a fizetséggel. A szerződések közel felét fel is számolja a kerület új független polgármestere.