szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péterffy Attila polgármester bizalma megrendült Szentgyörgyi Dávidban, akinek már meg is választották az utódát.

Pécs közgyűlése keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot – írta Péterffy Attila polgármester a Facebookon. A vezetőtől bizalomvesztés miatt vált meg az önkormányzat.

Péterffy bejegyzésében kifejtette, hogy az önkormányzati cégek átvilágítása közben súlyos problémákat tártak fel a társaság kezelésében lévő ingatlanok értékesítési gyakorlatát illetően. Ilyen volt a pécsi belváros szívében, a Király utca 3. szám alatt található stratégiai ingatlan, az Aranyhajó Panzió értékesítése is.

A polgármester azt is közölte, hogy az ülésen megválasztották Szentgyörgyi utódát, december 11-től Szabó Szilárd tölti be a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatói tisztségét.

Szabó korábban a NEO Property Services Zrt., illetve jogelődjei főmérnökeként, majd 2014-től a cég műszaki igazgatójaként dolgozott, fő tevékenységei közé az országos szervezet irányítása, üzemeltetési, beruházási és építési tevékenység irányítása, ingatlanüzemeltetés, építés-beruházás és projektek lebonyolítása tartozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento

A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento