szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A portál szerint mellébeszélés van, akiket nem akartak ott látni, nem jutottak be.

Csütörtök délelőtt tartott év indító sajtótájékoztatót Orbán Viktor miniszterelnök, ami igen fontos esemény, hiszen ilyenkor a kormánnyal kritikus sajtó is kérdezhet tőle. Illetve azok, akik bejutottak, mert több nagy portált egyszerűen nem engedtek be. Így járt például a 24.hu is.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár ezt úgy indokolta, hogy a sajtó munkatársai nem érkeztek időben, de a portál szerint ez nem igaz, ők már negyed tizenegy előtt a helyszínre érkeztek.

Fotós kollégánk például az AFP munkatársával egyszerre lépett a regisztrációs helyre, a másik fotóriporter bemehetett, ahogyan a Magyar Nemzet utána érkező munkatársa is

– írták.

A lap szerint írásbeli regisztrációjukra sem érkezett reakció, illetve telefonon sem hívták munkatársaikat, miközben például az Index tudósítóját pár napja így értesítették a sajtótájékoztatóról.

"Ebből világos, hogy azokat nem hívták a kormány kommunikációs felelősei, akiket nem szerettek volna a rendezvényen látni" – olvasható a 24.hu cikkében.

A csütörtöki Orbáninfóra nem csak ők nem jutottak be, a Direkt36 és az Átlátszó újságíróinak sem sikerült a miniszterelnök közelébe jutnia.

"Hiába próbáltunk regisztrálni a ma tartott, éves egyszeri miniszterelnöki sajtótájékoztatóra, a Miniszterelnökség sajtóirodája, és annak vezetője, Havasi Bertalan helyettes államtitkár még csak válaszra sem méltatta szerkesztőségünket a rendezvényen való részvételre regisztrációt kérő emailünket követően" – írták az Átlátszó munkatársai.

"Csakúgy, mint tavaly, idén sem kaptunk meghívót a miniszterelnök évindító Kormányinfójára. Tegnap délelőtt azért megpróbáltunk regisztrálni, de ugyanazzal az érvvel utasítottak el minket, mint tavaly: beteltek a helyek" – kommentálta a döntést a Facebookon a Direkt36.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!