szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A döntés oka, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta, hogy hosszabbítsák meg annak a nőnek a letartóztatását, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügy, miután mellkason szúrta az élettársát.

A nő 2019. szeptember 08-án a hajnali órákban ácsi lakásukban féltékenységből egy éllel-heggyel bíró késsel, egy alkalommal, nagy erővel mellkason szúrta élettársát. A szúrás következtében a tüdő egy részét műtétileg el kellett távolítani. A sértett további sérüléseinek tényleges gyógytartama két hónap.

A bekövetkezett sérülés életveszélyes volt, szakszerű orvosi ellátás nélkül a sértett meghalt volna.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövető letartóztatását 2019. szeptember 10-én rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. január 10-ig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványt tett, hogy a letartóztatás határidejét hosszabbítsák meg két hónappal, mert a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. Emellett tartani lehet attól is, hogy a tanúkat megpróbálná jogellenesen befolyásolni a bizonyítás meghiúsítása érdekében.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, így a nő letartóztatását 2020. március 10-ig meghosszabbította.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!