szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy érzik: magukra maradtak az átélt borzalmakkal

Öt hónap telt el, mióta szexuális visszaélés miatt jogerősen nyolc év fegyházra ítélték a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját. Áldozatai azonban úgy érzik: magukra maradtak az átélt borzalmakkal – mondták el az RTL Klub Híradójának.

Az ügyet a Házon Kívül stábja tárta fel 2016-ban, akkor tettek feljelentést a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt lakói. Az igazgatót 2016 szeptemberének végén a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felfüggesztette, belső vizsgálatot rendeltek el, és ők is feljelentést tettek.

„Hiába az ítélet, velünk senki nem törődött, magunkra vagyunk hagyva és semmi nem változik, pedig a bíróság nekünk adott igazat” – mondta az egyik áldozat.

A fiúk most úgy döntöttek, készek perelni a fővárost és az államot is, mert korábban ugyan mindkét helyen megígérték, hogy segítenek, de semmi nem történt. Továbbá bocsánatot is szeretnének kapni.

A fővárosi önkormányzat szerint – mely már nem fenntartója a bicskei gyerekotthonnak - konkrét kártérítési igény hozzájuk még nem érkezett. Ennek ellenére a főváros jelenleg annak a jogi lehetőségét vizsgálja, hogyan tud kártérítést fizetni az áldozatoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!