szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb csontvázakra bukkant Ferencvárosban.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Még mindig tömegével botlunk olyan megállapodásokba, amelyek nem a kerület érdekeit szolgálják, fel is hagytam avval, hogy ezeket egyesével kommunikáljam – mondta Baranya Krisztina Ferencváros polgármestere a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Az általa értelmetlen kifizetéseknek nevezett szerződések leállításával, véleménye szerint évi legalább 100 millió forintot fog spórolni az önkormányzat. „Két ügy van, amelyek a morális aggályokon túl büntetőjogi felelősséget is felvetnek, mindkettőben készül a rendőrségi feljelentés. Az egyiknél egy EU-s forrásokból felújított épületet adott bérbe az önkormányzat szemérmetlenül kevés pénzért, ráadásul üzlethelyiségként, és nem az uniós pályázatban lefektetett célra hasznosítják. A másik esetben egy telekeladásnál lóg ki a lóláb: negyedáron szórtak el egy értékes ferencvárosi ingatlant” – mesélte Baranyi a lapnak.

A polgármester arról is beszélt, hogy az ünnepek előtti szűk egy hónapban a saját kezükbe vették a helyi parkolás üzemeltetését, ami – a József Attila-lakótelep kivételével – január másodikán el is indult.

Attól viszont nem fél, hogy a kormány ellehetetleníti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, mint mondta, „Orbán Viktor pontosan látja, hogy a nagyvárosokban, ahová könnyebben eljutnak a hírek, egyre többen szavaznak a Fidesz ellen. Ha most befeszük, erőből és bosszúból politizál a nem fideszesen vezetésű önkormányzatokkal szemben, akkor ez a folyamat elvezethet odáig, hogy 2022-t országos szinten is elbukja.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!