szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest történetében először női vezetője lesz egy fővárosi közlekedési cégnek.

Varga Ivett nyerte el a BKK vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatot, értesült az Index.

A portál információját a városházán megerősítették.

A közlekedési szakember, aki 2019-től a BKK stratégiai és innovációs igazgatói posztját töltötte be, a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását. Ő az első nő ebben a pozícióban.

Varga Ivett Nemesdy Ervint váltja a BKK vezérigazgatói posztján.

Az új vezérigazgató feladata a főváros közlekedésszervezési és fejlesztési programjainak megvalósítása, a tömegközlekedés szervezése, a kiemelt közlekedési projektek, valamint a közútkezelés és a közúti forgalomirányítással összefüggő tevékenységek megújítása.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: az egyik legkomolyabb szakmai verseny a BKK vezérigazgatói pályázói között folyt. „Örülök, hogy egy olyan szakember nyerte el a megbízást, aki már ismeri a vállalat életét belülről. Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre jobban megfeleljen a globális kihívásoknak” - fogalmazott a főpolgármester.

Varga két éve védte meg doktori disszertációját, aminek a címe „Budapest erőforrás-szempontú városstratégiája, különös tekintettel az európai uniós finanszírozásra”, írtuk korábban. Akkor arról is beszámoltunk, hogy a legtöbb helyen őt lehetett hallani esélyesként. A pozícióra összesen tízen pályáztak, ebből öten rendelkeztek "erős pályázattal".

A jelentkezők között volt még Nemesdy Ervin, eddigi vezérigazgató, Kerékgyártó János, a GKM volt főosztályvezetője, a BKK közlekedésszervezési vezérigazgató-helyettese vagy Somodi László, a BKK korábbi vezérigazgató-helyettese is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törőcsik Mari az élet hihetetlen szeretetét adta nekünk

Törőcsik Mari az élet hihetetlen szeretetét adta nekünk

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron