szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány kihátrált, de az állattartási szabályok sem teszik lehetővé az istálló megépítését.

Összességében 3,8 milliárd forintért építették a Lovardát a Várban, és bár korábban egy 16 állat tartását biztosító istállót is terveztek a helyszínre, ezt azonban mégsem építik meg, írja az Index

Korábban Latorcai Csaba helyettes államtitkár azzal érvelt az istálló mellett, hogy a lovaglás, a lósport óriási turisztikai potenciállal rendelkezik, Magyarországnak pedig nagyon komoly eredményei vannak a lósportban, ezért „megfelelő helyszín kell”.

Az Indexet bejárta az épületet, ekkor derült ki, hogy a kormány kihátrált a tervből, a Lovarda multifunkcionális rendezvénytérként szolgál majd, istálló viszont nem lesz.

A Lovardát úgy építették meg, hogy, ha mégis van szándék lovasbemutatók megtartására, csak a kiemelhető fapadlót kell az eredeti lovaglóteremből eltávolítani.

444 később azt írta, az időközben változó állattartási szabályok szintén nem tennék lehetővé, hogy istálló épüljön a Várban. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában