szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kórház szerint betartották a protokollt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hetek óta köhög, lázas, tüdőgyulladása van, koronavírus-tesztet viszont nem végeztek a gyerekén – erről panaszkodott egy budapesti anya az RTL Klub Híradójának.

Szerinte a 18 hónapos kisfiút azzal küldték haza a Heim Pál Kórházból, hogy csak azokat tesztelik, akiket befektetnek. A kórház ezt cáfolja. Azt közölték, hogy minden esetben betartják a protokollt, és azonnal tesztelnek, ha felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.

A kórházban egyébként gyógyszert adtak nekik és azt mondták, ha rosszabbra fordulna a kisfiú állapota, forduljanak orvosohoz, egyébként maradjanak otthon.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint tüdőröntgen alapján is eldönthető, hogy szükséges-e tesztelni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van

A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét