szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi több mint egy évig bujkált, mielőtt a holland hatóságok rábukkantak. Levágta magáról a nyomkövetőt, úgy sikerült eltűnnie.

S. Cs. ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatott eljárást, mert a gyanú szerint társaival korábban 150 millió forint értékű droggal és 56 millió forint értékű hamis 500 euróssal üzletelt. Az ügy iratait 2017 júniusában vádemelési javaslattak küldték el az illetékes ügyészségnek.

A bírósági szakban lévő eljárás során a férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, ám tavaly február 17-én eltávolította a testén elhelyezett nyomkövető eszközt, majd ismeretlen helyre menekült.

Amíg szökésben volt, a bíróság 12,5 év fegyházbüntetésre ítélte; hat elfogatóparancs volt érvényben ellene.

A körözés során a nyomozók megállapították, hogy a férfi feltehetőleg Hollandiában bujkál. Az NNI közreműködésével a holland hatóság beazonosította a tartózkodási helyét, és a múlt pénteken, június 26-án elfogta. A férfi hamis osztrák iratokkal próbálta meg igazolni magát.

A magyar hatóságoknak történő átadásáról a holland bíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!